ΓΣΕΕ: Ορίστηκε προσωρινή διοίκηση με δικαστική απόφαση

ΓΣΕΕ: Ορίστηκε προσωρινή διοίκηση με δικαστική απόφαση

Μετά τη ματαίωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το δικαστήριο διόρισε την απερχόμενη διοίκηση ως προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας

GSEE_xeria
Με δικαστική απόφαση ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, μετά και τη ματαίωση του 37ου συνεδρίου, λόγω της κόντρας ανάμεσα στη διοίκηση και στο ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία διορίζει την απερχόμενη διοίκηση ως προσωρινή, με την ίδια σύνθεση και τα ίδια αξιώματα.

Η προσφυγή στα δικαστήρια κρίθηκε σκόπιμη, καθώς μετά και την αποτυχία του συνεδρίου και τα επεισόδια που έγιναν σε Καλαμάτα και Ρόδο, μετά και τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ, που κατήγγειλε νοθεία στη σύνθεση των συνέδρων, η ΓΣΕΕ έμεινε χωρίς διοίκηση. Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, μετά και τη λήξη της θητείας, το κτίριο της οδού Πατησίων παραμένει κλειστό, «μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλειά του».

«Μετά τη βίαιη παρεμπόδιση και ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) από στελέχη του ΠΑΜΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο, εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτό το επικουρικό αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας για διορισμό της απερχόμενης διοίκησης της ΓΣΕΕ, με την ίδια σύνθεση και τα ίδια αξιώματα, ως προσωρινής διοίκησης της Συνομοσπονδίας» επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

«Η μάχη για την επικράτηση και το σεβασμό των θεσμικών δημοκρατικών διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχιστεί και στις 6 Μαΐου, ημέρα συζήτησης της κύριας αίτησης των οργανώσεων-μελών μας, ώστε η προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει στη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού συνεδρίου για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επιτίθεται στο ΠΑΜΕ σημειώνοντας: «Για μια ακόμη φορά, μετά και τη σημερινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το ΠΑΜΕ συνεχίζει, με την ίδια αξιόποινη συκοφαντική φρασεολογία, τις απειλές του για παρεμπόδιση και στο μέλλον της διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η απάντησή μας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά του είναι ότι εμείς θα επιμείνουμε δημοκρατικά και η δημοκρατία θα νικήσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης