ΓΣΕΕ: Έληξε η θητεία της διοίκησης -Προσωρινό «λουκέτο» στο κτίριο

gsee_pame

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί ευθέως το ΠΑΜΕ και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία του κτιρίου μέχρι την παράδοσή του στην επόμενη νόμιμη διοίκηση

Με βάση το νόμο και το καταστατικό η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ όπως αυτή είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016 τερματίζεται σήμερα, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, και προσθέτει ότι η απερχόμενη διοίκηση θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στην επόμενη νόμιμη διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει πως «τα βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων», ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Προσθέτει πως «με δεδομένο το γεγονός ότι στις 4 Απριλίου υπήρξε από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ και βίαια εισβολή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, με πρόκληση μάλιστα σοβαρών καταστροφών», το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλειά του.

«Η λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, είναι επιβεβλημένη. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναληφθεί ενώπιον του κόσμου της εργασίας της χώρας, η υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη παράνομη κατάληψη, φθορές και αντιποίηση της έδρας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης», σημειώνει η απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

karat

Λογικό ακούγεται εφόσον υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη δείξει ότι θέλουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές. Κατά τα άλλα τα συνδικαλιστικά του θέματα ας τα λύσουν πολιτισμένα μόνοι τους.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΥΣΤΕ ..ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ .ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΑΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 330 ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΛΙΤΗΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ....ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΣΟΥΣ ΑΣΦΑΛΈΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΟΥΝ Η ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΤΕΡΜΑ..

Μπαμπαγιούρης

Ο συνδικαλισμός και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι συνταγματικά δικαιώματα (αρ. 12 Συντ.). Όσοι δεν τα αναγνωρίζουν ειναι πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά και θεσμικά αστοιχείωτοι και άσχετοι. Ως δικαίωμα είναι βαρόμετρο και ένδειξη ελευθερίας και δημοκρατίας σε κάθε υγιή κοινωνία. Όπου δεν υπάρχει συνδικαλισμός είναι ανελεύθερες κοινωνίες (Β. Κορέα, Ινδία, Ιράν, Πακιστάν, υποανάπτυκτη Αφρική κ.λπ). Ακόμη και στην καρδιά του καπιταλισμού (πχ Αμερική, Γερμανία, Αγγλία) υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα, δικαίωμα στην απεργία, συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πολλές δε κατακτήσεις (κοινωνικό κράτος, πρόνοια, ασφάλιση, υγείονομική περίθαλψη, σύνταξη κ.α.) που σήμερα θεωρούνται δεδομένες οφείλονται στον συνδικαλισμό, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ναι λοιπόν στον συνδικαλισμό ακόμη και με τα προβλήματα του και τις αστοχίες του. Ναι στην προστασία της ΓΣΕΕ με ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, χωρίς τους τραμπούκους παρακρατικούς του ΠΑΜΕ που θέλουν τον εργάτη έρμαιο, απροστάτευτο, εξαθλιωμένο. Όσοι δεν θέλουν συνδικαλισμό μπορούν να πάνε στη Β. Κορέα, στο Πακιστάν ή στο Ιράν για να δούνε τη "γλύκα", να "απολαύσουν" μια ζωή χωρίς συνδικάτα....

όσοι

δε θέλουν συνδικάτα εργατών, αλλά των εργοδοτών, μπορούν να πάνε Αμερική-Αγγλία. στα τσακίδια

ΤΟ

Καλό νέο της ημέρας !!

τσιφλικάδες

Το κτίριο της ΓΣΕΕ πρέπει να είναι ανοικτό για να συνεδριάζουν σωματεία , ομοσπονδίες και συνδικαλιστικοί φορείς . Είναι ανήκουστο μια κλίκα έκπτωτων να κατέχει τα κλειδιά και να το λουκετάρει κατά το δοκούν με την νοοτροπία ότι αποτελεί τσιφλίκι τους . Σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε εργαζόμενος έχει την υποχρέωση να κρατήσει το κτίριο ανοικτό με κάθε θεμιτή προσπάθεια ....

Κομμούνια

Το κτίριο της ΓΣΕΕ πρέπει να μείνει κλειστό. Για πάντα. Αρκετά πια με τις σφηκοφωλιές του καρκίνου σε κάθε έκφανση της ζωής του τόπου αυτού. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης