LIVE

Κορωνοϊός

Πιάστηκαν στα χέρια στη ΓΣΕΕ

fight_ar

Επεισόδια μεταξύ συνδικαλιστών με σπρωξίματα και φωνές - Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κάτι που αρνήθηκε ο πρόεδρος 

Στα χέρια πιάστηκαν οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Από το πρωί επικρατούσε ένταση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, καθώς κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό και φωνάζοντας «Αλήτη Καραγεωργόπουλε, βγες από την αίθουσα»!

Μέλη της ΠΑΣΚΕ απάντησαν ότι ο Καραγεωργόπουλος είναι εκλεγμένος σύνεδρος και πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Η ένταση στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος την ώρα εκείνη διάβαζε την εισήγηση εν μέσω συνθημάτων και ύβρεων περί συνδικαλιστικής μαφίας και συνεδρίου μαϊμού. Μάλιστα, έντονος ήταν ο διάλογος μελών του ΠΑΜΕ με δημοσιογράφους της τηλεόρασης, καθώς οι συνδικαλιστές του «Μετώπου» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο της τηλεοπτικής κάλυψης του συνεδρίου της ΓΣΣΕ στην Καλαμάτα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΠΑΜΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργοπουλος δεν έχει καταθέσει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα εντός προθεσμίας και δεν υπάρχει παραίτηση κανενός άλλου, ώστε να πάρει τη θέση του. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΜΕ, «τον εμφάνισαν ξαφνικά την Πέμπτη ως σύνεδρο». Δεν υπάρχουν οι καταστατικές διαδικασίες που του επιτρέπουν να πάρει μέρος ενώ είναι παράνομος σύμφωνα με τον νόμο 1264, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ που σημειώνει ότι θέλει να γίνει το συνέδριο, αλλά να είναι «εργατικό συνέδριο, να βγουν οι εργοδότες από τα συνδικάτα». 

Τελικά οι σύνεδροι πιάστηκαν στα χέρια με σπρωξίματα και φωνές, ενώ ακολούθως εγκρίθηκε με πλειοψηφία η εισήγηση του προεδρείου για διεξαγωγή νέου συνεδρίου στις 4 Απριλίου. Η τοποθεσία θα αποφασιστεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ τις επόμενες ημέρες.

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

«Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών» ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας που είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, με θέμα το 37ο συνέδριο. Μέσα σε κλίμα έντασης, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι τα μέλη της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τονίζει ότι «Συνέδριο θα γίνει όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία και «αγωνίζονται» για διορισμένη διοίκηση.

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί επίθεση από την «17 Νοέμβρη». 

video placeholder


video placeholderΠΑΜΕ: Δεν υπάρχει διοίκηση, να παραδώσουν τα κλειδιά εδώ και τώρα

Δεν έγινε συνεδρίαση, αλλά εκδώθηκε απλώς ένα ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, καταγγέλει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας όσα έγιναν νωρίτερα. Μιλά για «συνδικαλιστική μαφία» που δεν έχει νομιμοποίηση ως όργανο και η οποία πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά «εδώ και τώρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: Fortuna gaming, φορτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning, Lokats investments LTD.

Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο!
Δεν έγινε συνεδρίαση! Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης!
Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση!

Η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις!

Να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο! Δεν τους ανήκει!

Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!


Το Γραφείο Τύπου


gseeksulo
gseedyo
gseeena
gseepente
gseetessera
gseetria


fight1
fight2
fight3
fight4
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Συνδικαλησταρχοι

Γιατί πλακώθηκαν οι πίθηκοι; Ο κρατισμός και κατ’επεκταση ο συνδικαλισμός όλων των άποχρωσεων (κοκκινος, πρασινος, μπλε) είναι η πληγή της μεταπολίτευσης που δεν άφησε ποτέ κανέναν να κάνει ποτέ καμμία εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση τα τελευταία 45 χρόνια. Και ο λόγος είναι ότι είναι τόσο συνυφασμένος με τους κομματικούς μηχανισμούς που στην Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους βλέπε Φωτόπουλους, Λυμπεροπούλους, πρώτοπαππαδες, κολλαδες, κλπ. Ο κρατισμός είναι κομμάτι των κομμάτων και δεν αφήνει κανένα κόμμα να κάνει καμμία μεταρρύθμιση τις μπλοκάρει η τις μπασταρδευει σε επίπεδο εφαρμοστικών εγκυκλίων ώστε ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται πραγματικά ποτέ. Γιαυτο η Ελλάδα είναι ακόμα 10 χρόνια στη μιζέρια, ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν βγει εδώ και χρόνια από τα μνημόνια. Ψάξτε το.

Ρε σεις

Να μας πούνε πρώτα πόσους μισθούς παίρνουν: βλέπω έναν που ξέρω δούλευε παλιά στα ναυπιγεία στην Ελευσίνα. Παίρνει: μισθό από ταβουλάρη, μισθό από γσεε, μισθό από οαεδ, και πόσους άλλους από τις επιτροπές που είναι κ τα κονδύλια που διαχειρίζετε... κατά τα άλλα τσακώνονται ΟΥΣΤ

Πείτε τα ρε παιδιά...

Τόσα χρόνια με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Καρατζαφέρη, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Σια, τα εργατικά μας δικαιώματα και οι μισθοί μας πήγαν στα ύψη, με τη συνεργασία της ΓΣΕΕ όπως άλλωστε και των Γερμανών και των Γάλλων και των Ιταλών που παντού φωνάζουν και απεργούν. Και έρχεται τώρα το ΚΚΕ που δικαιώνεται για τρισεκατομμυριοστή φορά, να μας "χαλάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες" του διορισμένου με σφραγίδα εργοδότη, ως Εργατικού συνδικαλιστή! Πατησιές στο κεφάλι με παπούτσια στίβου των 100 μέτρων, που θέλετε εργοδοτικά και κυβερνητικά σχολιαστοτσιράκια!

Σταλίνας

Έχω χάσει το μέτρημα με τις δικαιώσεις του ΚΚΕ σύντροφε.

Johhny

Όχι μόνο στα χέρια να πιαστείτε... και τα όπλα να πάρετε και να μας να απαλλάξετε από την παρουσία σας!

Νάγια Οικονόμου

Αμήν και πότε αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει

Ελλαδιστανοί

Οι ιθαγενείς του Ελλαδιστάν. Τελικά είναι κατάρα να μεγαλώσεις Έλληνας

kyriakos

Το να είσαι Έλληνας είναι δώρο του Θεού. Το ότι κάνουμε μεγάλα λάθη τα τελευταία 20 χρόνια ΔΕΝ είναι ικανό να επισκιάσει τα επιτεύγματα των Ελλήνων. Είναι σαν μια μουτζουρα σ' ένα υπέρλαμπρο πρόσωπο.

SS

Παράσιτα της κοινωνίας, που δεν έχουν δουλέψει μια μέρα της ζωής τους, δήθεν σωτήρες και υπερασπιστές των εργαζομένων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι παντός είδους απολαύσεις με τις συνδρομές των άλλων. Αλήθεια σε ποιο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα έγινε το συνέδριο; Κουβάλησαν και τις «συμβίες» τους; Λεχριτοφατσες.

Ο Κουτσούμπας τι επάγγελμα έκανε ???

Ρε Κουκουέδες του Λαού και της εργατικής τάξης, ο πρόεδρός σας ο Κουτσούμπας τι επάγγελμα έκανε (αν έκανε...) προτού ηγηθεί του "κόμματος της εργατιάς" ???

Περίεργους

αγάπαγε για να περνάει η ώρα

Σιγά το περίεργο ....

Έτσι και αλλιώς για καρπαζές είναι όλοι αυτοί ας τις ανταλάξουν μόνοι τους.

Σύριζας

Δε θα περάσει ο ερυθρός φασισμός

ΝΙΚΟΣ

ρεμάλια συνδικαλιστές του κ...λου. τεμπέληδες σαβούρες..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης