Ευρωεκλογές 2019: Δεν θα ισχύσει η ανάκληση αδειών στο ευρύτερο Δημόσιο

Η ανάκληση και απαγόρευση χορήγηση αδειών δεν θα ισχύσει για τις ευρωεκλογές – Η εγκύκλιος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου αφορά στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα 

KALPES
«Μπλόκο» στο «μπλόκο» των αδειών ενόψει των ευρωεκλογών βάζει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ως εκ τούτου, στις προσεχείς ευρωεκλογές δεν θα ισχύσει η ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η πλειοψηφία των υπαλλήλων στις δημόσιες υπηρεσίες δεν εμπλέκονται στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε ότι δεν είναι σκόπιμο να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, που να θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει αναστολή των κανονικών αδειών, κατά την προεκλογική περίοδο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για αυτούς τους υπαλλήλους δεν ισχύει επίσης η απαγόρευση έκδοσης πράξεων που αφορούν σε διορισμό, πρόσληψη, καθώς και σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, που ισχύει για το προσωπικό των ΟΤΑ, το διάστημα ένα μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, δηλαδή από τις 26 Απριλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Το διάστημα αυτό, ωστόσο, «παγώνουν» οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις προς δήμους και περιφέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης