Στο «Αγία Σοφία» παραμένουν 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά λόγω έλλειψης δομών

agia_sofia_nosokomeio

Τα παιδιά ««εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες και είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό» σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων αύριο

«Κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης προνοιακών δομών για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, με αποτέλεσμα 40 να φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το προσωπικό του νοσοκομείου προγραμματίζει αύριο, στις 8:30 συγκέντρωσησ διαμαρτυρίας για το ζήτημα. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισαγγελικές εντολές», τονίζοντας ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο «να έχει καταντήσει κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που καλύπτει τη συγκέντρωση, «το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ' ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα έως 16 ετών με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα».

Προσθέτει ότι τα 40 παιδιά, που φιλοξενούνται σήμερα στο «Αγία Σοφία», «εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες και είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό».

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει «τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Ως αιτία του προβλήματος, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία δείχνει «την έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης, η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

απλά

Να σταματήσουν οι γύφτοι να κάνουν παιδιά.

ΕΛΕΟΣ..ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

6% ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ....ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ...ΔΟΜΗ ΣΑΣ .

δεν μας τα λετε καλα

προκειται για αλλοδαπα, ρομα ή Ελληνες;;;;.... ειναι φανερο οτι ειναι οι αυριανοι εγκληματιες.....

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Από όλα,αχταρμάς αλλά τα ανήλικα της "ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας",αυτά που κάνουν φασαρίες σε όλους τους ορόφους και χτυπάνε παιδιά που νοσηλεύονται σε θαλάμους,απειλούν με μαχαίρια και στυλούς νοσοκόμες και πολλά άλλα που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου.(Αυτά από έναν πατέρα που έκατσε στο εν λόγο νοσοκομείο σχεδόν 2 εβδομάδες λόγο νοσηλείας του παιδιού).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης