Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή

paidon

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των δεκάδων παιδιών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν εισαγγελικών εντολών ελλείψει άλλων δομών φιλοξενίας, αν και τα περισσότερα χρήζουν μόνο προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμος Κωνσταντόπουλος “οι δηλώσεις για άλλη μια φορά έμειναν δηλώσεις. Αυτή την στιγμή έχουμε 40 παιδιά στο νοσοκομείο, τα οποία όμως είναι μεγαλύτερης ηλικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εννοώ πως φεύγουν και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν. Είναι ηλικίας 14-15 ετών και καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε”.

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, μπήκαν 30 παιδιά και παρέμειναν τα 22 ενώ τον Φεβρουάριο έμειναν περίπου 20. «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί και θα μεταφερθούν σε δομές. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων "Αγία Σοφία" σε αποθήκη ψυχών. Πολλά από τα παιδιά αυτά εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και τα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα παιδιά πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες αναδοχής-υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Παλαιοκρασσας

Γιατρούσκοι της κακιάς ώρας, κοιτάξτε να προστατευετε τα παιδιά ΩΣ εχετε υποχρέωση.

asemaskyrie

είναι μέρος το νοσοκομείο με τις αρρωστιες για παιδιά που είναι υγιή και δεν τα θέλουν οι γονείς τους; Εζησα ενα τετοιο δραμα με την νοσηλεία του παιδιού μου οπου διπλα μας ειχαμε ενα υγιεστατο 12χρονο αγορι που το παρατησαν οι γονεις του, το παιδί κολαγε ιωσεις μέσα στο νοσοκομείο και ειχε τρελαθεί απο την βαρεμάρα.Του κάναμε εμείς παρέα και εθελοντές απο το χαμόγελο του παιδιου. Η απολυτη φρίκη και στεναχωρια. Προτείνω στους ελληνες να γινουν ανάδοχοι ή εστω εθελοντές για αυτα τα παιδιά. Είναι ντροπή ολονων μας να μην κάνουμε τίποτα. Πάλι καλα που υπάρχει το χαμόγελο και οι εθελοντες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης