Νεαροί ιερόσυλοι «ρήμαζαν» εκκλησίες και νεκροταφεία στην Ηλεία

Νεαροί ιερόσυλοι «ρήμαζαν» εκκλησίες και νεκροταφεία στην Ηλεία

Είχαν αρπάξει πάνω από 2.000 ευρώ συνολικά - Εις βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία

candles-church
Σε πραγματικό εφιάλτη για τους εφημέριους των εκκλησιών στην  Ηλεία είχε εξελιχθεί ένα «δίδυμο» νεαρών ιερόσυλων, που είχαν διαπράξει συνολικά 14 κλοπές σε ναούς και κοιμητήρια των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας– Κρεστένων και Ζαχάρω, από το Μάρτιο ως και το Μάιο του 2018!

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 21 και 19 χρόνων δρούσαν τις νύχτες και παραβίαζαν κυρίως τα παγκάρια, προκαλώντας ταυτόχρονα σημαντικές φθορές στις εκκλησίες. Στο διάστημα της δράσης τους, που εξιχνιάστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου με την βοήθεια των ειδικών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηλείας, είχαν αρπάξει πάνω από 2.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

*** Δυο ανήλικα αδέλφια και ο πατέρας τους ήταν οι ιερόσυλοι που είχαν παραβιάσει τα παγκάρια δύο εκκλησιών στην Πάτμο και είχαν αρπάξει τα χρήματα που περιείχαν, στο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου ως την περασμένη Τετάρτη. Ο 37χρονος και οι γιοι του ηλικίας 14 και 16 χρόνων ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Κλείσιμο
*** Εξιχνιάστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Πέλλας η διάρρηξη που είχε γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Γιαννιτσά, από το παγκάρι της οποίας άγνωστος ιερόσυλος άρπαξε 1.000 ευρώ παρ' όλο που ηχούσε ο συναγερμός. Δράστης ήταν ένας 36χρονος, που ταυτοποιήθηκε αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

*** Την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας διέρρηξε ένας 26χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, παραβίασε το παγκάρι και άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν μέσα. Όμως, δεν πήγε μακριά, αφού συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Ηγουμενίτσα και στην κατοχή του κατασχέθηκε ακέραιο το ποσό που είχε κλέψει. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

*** Πριν προλάβει να εξαφανιστεί, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 36χρονος αλλοδαπός ιερόσυλος που διέρρηξε ένα ξωκλήσι σε περιοχή των Γρεβενών και άρπαξε τα χρήματα από το παγκάρι. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε εντοπίστηκε άμεσα, στο εσωτερικό του βρέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία του δράστη και τα κλεμμένα χρήματα και ο 36χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης