Γιατί μαύρισε η ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;

Γιατί μαύρισε η ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;

Απεργία και από ΟΛΜΕ

mauriselida
Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών στο σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πανεπιστημιακοί, μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «μαύρισαν» την ιστοσελίδα της σχολής σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου «Γαβρόγλου».

«Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, που μόλις κατέθεσε η κυβέρνηση, οδηγεί νομοτελειακά στη δραματική υποβάθμιση και στο κλείσιμο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ως μια πρώτη συμβολική αντίδραση, η ιστοσελίδα του Τμήματός μας (http://dit.uop.gr) είναι από σήμερα "μαύρη". Τα θεσμοθετημένα όργανα του Τμήματος θα καθορίσουν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.» τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στο σχέδιο νόμου για τη νέα Γ' Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – και προχωρά σε κινητοποιήσεις. Προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 12 Απριλίου καθώς και συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στις νέες ρυθμίσεις, καθώς όπως υποστηρίζει, υποβαθμίζουν περαιτέρω τη γενική παιδεία και τις εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, αφού μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης