ΟΛΜΕ: Πριν μάθουν το νομοσχέδιο Γαβρόγλου προκήρυξαν απεργία

ΟΛΜΕ: Πριν μάθουν το νομοσχέδιο Γαβρόγλου προκήρυξαν απεργία

Η ΟΛΜΕ που αντιτίθεται στο σχέδιο νόμου για τη νέα Γ' Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία για τις 12 Απριλίου

olme_kinitopoiiseis
Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ, που προκήρυξε σήμερα 24ωρη απεργία για τις 12 Απριλίου 2019 καθώς και συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η απεργία προκηρύχθηκε λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ´ λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αν και η επίσημη δημοσίευση αναμένεται σήμερα το απόγευμα, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές.

Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στις νέες ρυθμίσεις, καθώς όπως υποστηρίζει, υποβαθμίζουν περαιτέρω τη γενική παιδεία και τις εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, αφού μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης