Πρόεδρος ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: Το σχέδιο Γαβρόγλου κάνει το λύκειο ένα κακέκτυπο φροντιστηρίου

panel-ne1

Ανησυχούμε για τις εξετάσεις που θα δίνουν το εθνικό απολυτήριο τόνισε ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Τις ενστάσεις της ΟΛΜΕ για το σχέδιο που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου την Πέμπτη σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές εξετάσεις διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Όπως είπε το σχέδιο Γαβρόγλου «εντατικοποιεί το Λύκειο και καταργεί την τρίτη τάξη».

«Κάνουν το Λύκειο ένα κακέκτυπο φροντιστηρίου με τάξεις 30 μαθητών, χωρίς καθηγητές. Δεν μπορείς να μιμηθείς το φροντιστήριο χωρίς το υλικό που χρειάζεται» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν για το εθνικό απολυτήριο που πάει να φτιάξει ο υπουργός Παιδείας.

«Η διαφωνία μας είναι ο τρόπος απόκτησής του. Δεν είναι αντικειμενικές οι εξετάσεις που προβλέπονται. Ενώ το Σεπτέμβριο μας έλεγε ότι θα είναι περιφερειακού τύπου, τώρα μας είπε ότι οι εετάσεις θα είναι σε επίπεδο ομάδας σχολείων. Φοβόμαστε ότι μια ομάδα θα έχει πιο εύκολα και η άλλη πιο δύσκολη δίνοντας έναν καθαρά τοπικό και υποκειμενικό χαρακτήρα σε αυτές τις εξετάσεις» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

καλά κρασά

Ο εκπρόσωπος των τεμπελχανάδων αντιδρά στην πραγματικότητα, για να μη φανεί ακόμη περισσότερο η οκνηρία και η αδιαφορία των εκπαιδευτικών. Μας βολεύει να υπάρχει ο αχταρμάς μαθημάτων γενικής παιδείας και προσανατολισμού, για να κρύβεται η ανεπάρκεια και το μπάχαλο. Δηλώνει ότι το σχολείο δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του. Ντροπή στους κηφήνες, θα έπρεπε δια νόμου να απαγορευτούν για ένα χρόνο τα φροντιστήρια και να κληθούν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις, για να καταδειχτεί το"έργο" που παρέχουν οι "μωρότεροι" των ιατρών

κανένας

Τελικά σ αυτή τη χώρα κάθε κομπλεξικός αρτηριοσκληρωτικός και εξουσιομανής που θα περάσει απ την καρέκλα αυτού τού Υπουργείου,και όχι μόνο,θα κάνει νόμο τη μπαρούφα του σε βάρος νέων ψυχών αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις τών πράξεών του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης