Δίκη Γιακουμάκη: Στο σκαμνί την Δευτέρα οι εννιά Κρητικοί για το bullying

giakoymakis-diki-ena

Οι νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δίκης για το bullying που φέρεται να βίωνε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο τελικά η Έδρα ανέβαλε τότε τη δίκη για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Η αναβολή είχε δοθεί λόγω της απουσίας αρκετών - αλλά και σημαντικών - μαρτύρων του κατηγορητηρίου, οι οποίοι δεν παρέστησαν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δίκη δεν σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη, η οποία έχει ασκηθεί in rem.


Τι έγινε τον Φεβρουάριο

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε κανείς από τους εννιά κατηγορούμενους δεν είχε προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Εντούτοις, άπαντες οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν διά των πληρεξουσίων συνηγόρων τους.

Εκείνη τη μέρα, από τους συνολικά 20 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, προσήλθαν στο δικαστήριο μόνο οι 11. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία εκ των 9 απόντων μαρτύρων απουσίαζε δικαιολογημένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους μάρτυρες, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θεωρούνται ουσιώδεις, γεγονός που φαίνεται να έπαιξε τότε σημαίνοντα ρόλο για να αναβάλει η Έδρα τη δίκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Όντως, εκείνη τη μέρα οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου 20χρονου σπουδαστή, που είχαν βρεθεί στα Ιωάννινα για τη δίκη, ήταν εμφανώς καταρρακωμένοι. Τραγική φιγούρα αποτελούσε ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος κρατούσε σφιχτά από το ένα χέρι τη σύζυγό του και από το άλλο την κόρη του. Η εικόνα του πατέρα, που δεν κόβει τα μαλλιά και τα γένια του λόγω πένθους για το πρωτότοκο παιδί του, συγκλόνισε το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια.

Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, η οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, η οικογένεια δε διαφώνησε με την απόφαση περί αναβολής της δίκης, καθώς κύριο μέλημά της είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Από τη στιγμή που απουσίαζαν πολλοί και σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα μπορούσε να επιτευχθεί.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την - ήδη γνωστή από καιρό - πεποίθηση της οικογένειας Γιακουμάκη ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίζεται. Ο Βαγγέλης επρόκειτο να βρεθεί 40 ημέρες μετά νεκρός, σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του. Από τις πρώτες στιγμές της εξαφάνισής του διαδραματίζεται ένα άνευ προηγουμένου “θρίλερ”: Η υπόθεση Γιακουμάκη βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Από την ημέρα, ωστόσο, που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Ρεθυμνιώτη, η υπόθεση λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, “κεντρίζοντας” το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μέχρι σήμερα.


«Για εμάς δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Επισημαίνεται ότι ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης είχε τονίσει τον Φεβρουάριο ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη. «Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι και θέλαμε να γίνει η υπόθεση. Να τελειώνει η ποινική εκκρεμότητα αυτών των παιδιών», είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος των τριών εκ των 9 κατηγορουμένων.

«Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι για εμάς δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Είναι μια κατασκευή όλο αυτό, προκειμένου να ικανοποιηθεί σίγουρα όχι το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά ενδεχομένως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από μερίδα των ΜΜΕ», είχε επισημάνει τότε ο κ. Κοκοσάλης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση μαζί με τους δικηγόρους Σπύρο Βρέντζο, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, Ηρακλή Σαββάκη και Γιάννη Χατζηδάκη. Εξάλλου, ο κ. Κοκοσάλης είχε δηλώσει τότε ότι οι κατηγορούμενοι «λυπούνται πάρα πολύ για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου».Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Παράνομες Εξετάσεις Κατερίνη

Κατερίνη, η εξέταση προόδου το 2015 και των δύο τάξεων μαθητών 30 και 28 ατόμων έγινε από τι συμβασιούχο εκπαιδευτικό και υπάλληλο επιχείρησης εδώδιμων, με τα ίδια θέματα για όλους τους μαθητές και οδηγία της ο ένας μαθητής να κάθεται δίπλα στο άλλον στο ίδιο θρανίο, με οδηγία της για άδεια διεξαγωγής πράξεων με χρήση κινητού τηλεφώνου, όπου και έγινε ασταμάτητη αντιγραφή από κείμενα που διέθεταν τα smartphones μιας και είχε προαναγγελθεί από τι εκπαιδευτικό ότι επιτρέπεται η χρήση με κινητά τηλέφωνα για μαθητικές πράξεις. Κανένας επιτηρητής δεν υπήρχε -σκόπιμα- από το σχολείο και στις δύο αυτές εξετάσεις προόδου να τοποθετηθεί από τι διευθύντρια με τα γυαλιά όρασης που έλαβε και προαγωγή άμεσα από πολιτική μηχανικός που είναι «ξαφνικά» σε διευθύντρια λυκείου στη Κατερίνη. Η εκπαιδευτικός κακοποιός είναι τώρα 50 ετών και κάτι, φοράει γυαλιά ηλίου, κυκλοφορεί νύχτα... και είναι συνεπιβάτης σε μηχανάκι σε απόμερους δρόμους. Η Ελληνική Αστυνομία τι γνωρίζει και την κάλυψε αφού πριν ενημέρωσε τους ίδιους τους δράστες και μετά από αυτό έστειλε την υπόθεση στη Εισαγγελία Κατερίνης. Κάποιος από στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών να το αρνείται αυτό ; γιατί οι μάρτυρες και τα στοιχεία είναι πληθώρα. Ποιος αναγνώστης απορεί γιατί δεν υφίσταται λειτούργημα αστυνομίας και δικαιοσύνη ; Ποιος απορεί πως ένας διευθυντής Γενικού Λυκείου στη Κατερίνη για να διοριστεί μπορεί να είναι πολιτικός μηχανικός ; το ξέρετε εσείς αυτό να επιτρέπετε και να συμβαίνει ;

Απάτη Εξεταστικής και Προόδου

Στη Κατερίνη για πάνω από 10 χρόνια γινόταν από πριν γνωστοποίηση των θεμάτων των γραπτών εξετάσεων εξεταστικής και προόδου. Ο κακοποιός Ζ έδινε σε όλους τους μαθητές αρκετό καιρό πριν από τις εξετάσεις 15 ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, και από αυτές έμπαιναν οι 5 θέματα εξετάσεων, για να μαζέψει πελάτες μιας και άνοιξε επιχείρηση και μοίραζε και τι κάρτα του, με την απεικόνιση της Θεάς Εστίας σε εικονογράφηση, σε ώρες διδασκαλίας σε όλους τους μαθητές. Οι μαθητές πριν ξέρανε τα θέματα και τις απαντήσεις και έτσι αντέγραφαν. Το αδίκημα γινότανε με αποδείξιμο τρόπο παροχής με παραστατικό PDF, εν γνώσει της Εισαγγελίας Κατερίνης, και οι Αρχές κάλυψαν πολύ φανερά τις πράξεις του και σε αυτές περιλαμβάνεται και η άρνηση λήψης παρουσιών & απουσιών μαθητών οι οποίοι απουσίαζαν στις ώρες διδασκαλίας μιας και ξέρανε ότι δεν θα λάβουν απουσίες, και σε εκείνες τις ώρες έκαναν τηλεφωνικές κλήσεις και συνδέονταν με το κινητό τηλέφωνο στο διαδίκτυο. Διαφωνεί σε κάτι η ΕΛΛ.ΑΣ. για αυτά; γιατί η ίδια η ΕΛΛ.ΑΣ. έστειλε την υπόθεση το 2015 μετά τις εκλογές στη Εισαγγελία Κατερίνης για να καλυφθεί θρασύτατα και χυδαιότατα, γιατί θα πρέπει για 10 χρόνια και παραπάνω να ακυρωθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης πολλών μαθητών, έως και προσλήψεις προσωπικού μιας και πολλοί έχουνε μείνει από απουσίες σε μαθήματα και οι εξετάσεις με προ-γνώση των θεμάτων είναι άκυρες. Υπάρχει κάποια αντίρρηση για αυτά από κάποιο αναγνώστη που περιμένει δίκαιο και αναλώνεται σε σχολιασμούς ;

Νέμεσις

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΕΖΗΣΑΝ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ.

Δίκη και Δίκαιο

Δεν υφίσταται αδίκημα; Τότε γιατί τους κρύβεται; Δεν θα απαντήσετε; Γιατί δεν εμφανίζονται δημόσια τότε; Στη πόλη της Κατερίνης δράστες μαθητές 18, 19, 29, 21 και ετών για αδικήματα που διέπραξαν με απτά ενοχικά στοιχεία στη Εισαγγελία Κατερίνης, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Λειτουργών, με αυτόπτη μαρτυρία από τις συνδέσεις των κινητών τηλεφώνων τους μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και μέσω ασυρμάτου διαδικτύου σε διαφορετικές περιοχές όταν βρισκόντουσαν και συνδεόντουσαν χωρίς να λάμβαναν σχολικές απουσίες συνειδητά από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στη Κατερίνη. Ασύλληπτοι και με κάλυψη από ορισμένες δημόσιες αρχές. Δυστυχώς δεν αναμένετε ότι αρμόζει, η κατάληξη της απώλειας ζωής και η μακροχρόνια σωματική/λεκτική/τυραννία δεν κοστολογείται μετά θάνατο. Εάν έχει κάποιο διοικητικό στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας την αξιοπρέπεια και τι ντροπή ας ομολογήσει δημόσια τα αίσχη στη Κατερίνη και τι κάλυψη τους, που σε αριθμό και σε βαθμό κακουργήματος είναι μεγάλη. Η Κατερίνη με συμβασιούχο νταή εκπαιδευτικό που έχει σοβαρότατο πρόβλημα με το εαυτό του να πουλάει νταηλίκι μέσα από το κόκκινο αυτοκίνητο που άλλαξε αφού τον κάλυψαν ορισμένες αρχές, και αφού το Υπουργείο Παιδείας τον επαναπροσέλαβε, και αφού το Υπουργείο Παιδείας κάλυψε από το χειμερινό εξάμηνο 2015 και μετά χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών ενώ υποχρεούται στη δημοσίευση πρόσληψης του οποιοδήποτε εκπαιδευτικού όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσω διαδικτύου, αλλά «ξαφνικά» παύτηκε η άσκηση της νομιμοφάνειας και η υποχρέωση-βάσει νόμου της δημοσιοποίησης επειδή κάποιος με «εκκίνηση εισήλθε επί χρηματίσει σε λευκό κτίριο» κάνοντας μετά σκόπιμα περιοδεία σε έντυπα για εξιστορήσεις, και λήψη φωτογραφίες κατόπιν στη Κωνσταντινούπολη για προσωπικούς λόγους δημοσιεύοντας και "άγνοια και δεν κατάλαβε γιατί συγκεκριμένοι αιρετοί προέβησαν σε δηλώσεις για τις πράξεις του".

Έλλη

Τους εύχομαι τα χειρότερα, να τους συμβούν. Ανθρωποειδή, με τέτοιες συμπεριφορές, μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Υπάρχει και η θεία δίκη, εκτός από την ανθρώπινη, να πληρώσουν το κακό που έκαναν σε ένα παιδί, που δεν τους έφταιξε τίποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης