Υπόθεση Γιακουμάκη: Ζούσε καθημερινά την κόλαση με ξυλοδαρμούς, καψώνια και εξευτελισμούς

giakoumakis

Στοιχεία-σοκ από το κατηγορητήριο - Η δίκη θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου

Σοκάρουν τα φρικτά βασανιστήρια και οι εξευτελισμοί κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συµµαθητές του σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηµατίστηκε για την πολύκροτη υπόθεση.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου, µε κατηγορούµενους 9 νεαρούς, ηλικίας από 21 έως 25 χρόνων σήµερα, οι οποίοι παραπέµφθηκαν να δικαστούν στο Μονοµελές Π ληµµελειοδικείο Ιωαννίνων, δι’ απευθείας κλήσεως, για το αδίκηµα της «επικίνδυνης σωµατικής βλάβης από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Στο κατηγορητήριο που παρουσίασε το «Εθνος» καταγράφονται συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουµάκη που σηµειώθηκαν εντός και εκτός της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Σε αλλεπάλληλα, αναίτια, αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήµατα, σε καψώνια και προσβολές, εντός και εκτός της Σχολής, φέρεται ότι υπέβαλε το θύµα µια παρέα συµµαθητών του, κάνοντάς του τον βίο αβίωτο.

Χαρακτηριστικά είναι κάποια από τα περιστατικά που περιγράφονται παρακάτω: Μετά τα µεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδροµο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούµενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουµάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασµα το οποίο πέρασε στον λαιµό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω τον µετέφερε σε δωµάτιο και µαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορουµένους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναµη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωµατίου.

Σε άλλο σκηνικό, ο ίδιος κατηγορούµενος, µε τη συνδροµή άλλων τριών συγκατηγορουµένων του, αφού έπιασε µε τη βία τον 20χρονο, «βάζοντάς τον έτσι στο δωµάτιό του, τον έδεσε στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Τον Νοέµβριο του 2014, δύο από τους κατηγορουµένους φέρονται ότι τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουµάκη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων.

Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους τέσσερις συγκατηγορούµενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώµα, προξενώντας έτσι σε αυτόν µώλωπες και παροδική ασφυξία.

Μέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2014, έξι κατηγορούµενοι φέρονται ότι κλείδωσαν µε τη βία και για πολλή ώρα τον Γιακουµάκη σε µια ντουλάπα που βρισκόταν σε δωµάτιο της εστίας της Σχολής και τον εξανάγκασαν να τραγουδά διάφορα τραγούδια κάθε φορά που του πετούσαν κέρµατα, µέχρι να τον απελευθερώσουν.

Ο άτυχος νέος, αδυνατώντας να αντέξει τα περιστατικά εκφοβισµού και βίας που δεχόταν, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και σχεδόν έναν µήνα αργότερα (15 Μαρτίου) βρέθηκε νεκρός, σε απόµερο σηµείο, 800 µετρά µακριά από τη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων.

Τελικά, τον Ιανουάριο του 2018, το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκοµικής Σχολής σε ποινή φυλάκισης 6 µηνών µε τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες την υπεύθυνη των εστιών της Σχολής και τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ήταν κατηγορούµενος για «ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος».

Η άλλη δικογραφία αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» σε βάρος άγνωστου δράστη που µέχρι στιγµής δεν έχει αποκαλυφθεί, παρά τις έρευνες του ανακριτή Ιωαννίνων Μιχάλη Σαµαρά.

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Σχολές καμίας παιδείας

Επίσκεψη αυτοπροσώπως 19 Δεκεμβρίου 2011 στη σχολή, που γινότανε διεξαγωγή προγραμμάτων για απόφοιτους γυμνασίου. Το γραφείο διεύθυνσης είχε ανήλικο παιδί ηλικίας 5 ετών, να παίζει στο καναπέ για διαμονή, αλλά χωρίς άδεια γιατί δεν χορηγείται άδεια διαμονής ανηλίκου. Στα καθήκοντα κάποιων με μισθό δεν είναι η φιλοξενία ανηλίκων, έτσι θα μπορεί ο καθένας να φέρνει παιδιά δωρεάν για διαμονή. Εκεί το υπεύθυνο πρόσωπο που ήτανε στο γραφείο είπε με μάρτυρες «δεν μπορείτε να σας δοθεί βιβλίο για δανεισμό, τα βιβλία τα γράφουνε οι εκπαιδευτικοί», δεν είπε ποιος εκπαιδευτικός της σχολής αυτής είναι ο γραφέας του ζητηθέν συγγράμματος και δεν παρέπεμψε σε αυτόν να τον συστήσει και δεν απάντησε σε τίποτα με επιχειρήματα. Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 ώρα 15:00, ξανά συνάντηση με το ίδιο πρόσωπο στο γραφείο διεύθυνσης της σχολής, χωρίς το παιδί αυτή τη φορά, και ξανά το ίδιο πρόσωπο γυναίκα δήλωσε τα ίδια ψέματα και αυτή τη φορά είπε «δεν μου είπατε το όνομα σας», δεν συστήθηκε το ίδιο, χαμογέλαγε με προσποίηση, και προσπαθούσε να μάθει μήπως είναι κάποιος που διεξάγει έλεγχο. Στη προσπάθεια να γίνουνε ποιο ένοχοι, βγήκε το πρόσωπο αυτό γυναίκα έξω από το γραφείο και κάλεσε τη γυναίκα της γραμματείας για να πει τα ίδια. Σε οποιαδήποτε σχολή μπορείς να δανειστείς βιβλία, κάτι που γίνετε εδώ και δεκαετίες στις σχολές από το σύνταγμα. Στη διάρκεια φοίτησης σε αυτή τη σχολή διαπιστώθηκε ότι τα συγγράμματα δεν τα γράφουνε οι εκπαιδευτικοί αλλά τα κλέβουνε και τα βγάζουν φωτοτυπίες πουλώντας τα χωρίς αποδείξεις λιανικής, και μερικοί απλά κάνουνε διήγηση του μαθήματος, δεν υπάρχει δηλαδή σύγγραμμα ενώ διέθεταν το χρόνο και τα έσοδα για να υπάρχει. Το πρόσωπο αυτό οι εργοδότες του το έδωσαν προαγωγή σε διευθυντή Λυκείου, και έβαλαν και τη φωτογραφία του στη καταχώρηση Google της σχολής (τώρα την έβγαλαν).

Ιωνας

Τραγική υπόθεση η οποία μας θυμίζει ότι στο πείραγμα και τις μαγκιές υπάρχει όριο ,ειχανε βρει το παιδάκι αγαθό και το τρελανανε.

Θραξ

τα συγκεκριμενα ατομα -αλητες*σκουπιδια απο χωματερη μεγαλωσαν και ειχαν για προστατη τους την σκουπιδιαρα........ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ......τι δεν καταλαβαινετε? και οι παραγωγοι σκουπιδιων και τα σκουπιδια και οι σκουπιδιαρες.........

Ελεος.

Καλα οι γονεις του,τους μωλωπες και τα σημαδια στο προσωπο του δε τα εβλεπαν; Οι γονεις δεν ειχαν καταλαβει τιποτα;

Φίλιππος

Αφού ο Γιακουμάκης ήταν στα Γιάννενα και οι γονείς του στην Κρήτη. Τι να δουν; Επίσης, αν δεν έχεις πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων δεν μπορείς να καταλάβεις την ψυχολογία που σου δημιουργούν.

j

Τις φατσουλες των 9 να δουμε. Ετσι πρεπει. Γιατι τη φατσα του παιδιου τη μαθαμε απ εξω. Αντε να δουμε κ τα καμαρια μας τωρα. Αντε σιγα σιγα

Δημοκράτης

Με κάλυψε πλήρως ο"καθόμαστε". Κάποια πράγματα απλώς δεν κολλάνε.

Τεο7

Κρίμα και φαίνεται πολύ καλό παιδί. Ελπίζω να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Ενας Ελληνας

Όλοι αυτοί που ήξεραν και ξέρουν και σιώπησαν η σιωπούν είναι και αυτοί σιωπηλά συνένοχοι...Απλά και ο άντρας δεν είναι εκείνος που φοράει παντελόνια αλλά εκείνος που τα τιμάει

Degita ergo sum

Καποιος που έχει α@@δια (γιατί εμεις δεν εχουμε) Θα πρέπει να κάνει ερευνα και Να μαθει ονόματα, διευθύνσεις και να εκτελέσει και τα 9 δίποδα Με την μέθοδο που εκτελουν τα μεξικανικα καρτέλ.

Akis

Το παλικαρι ηταν διαφορετικος και ετσι την πατησε... Ο νομος της ζουγκλας . Ανανδρη επιθεση απο 4 και 6 καθε φορα , του κανανε την ζωη μαρτυριο. Ελπιζω να φανε φυλακα και να γινουν οι ιδιοι το "γκομενακι" ενος ισοβιτη η και περισσοτερων εκει μεσα . Να τους γλεντησουν καλα και μετα να τους στειλουν πισω στις περιφανες κρητικες φαμιλιες τους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

drk00

Για λόγους... αισθητικής και θετικής ενέργειας - Στο beach restaurant «Scorpios», οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ζητούν από τους πελάτες να συνοδεύονται από ένα άτομο της ασφάλειάς τους στο χώρο του μαγαζιού και οι υπόλοιποι να παραμένουν έξω από την κεντρική είσοδο

1
KORINTHOS1

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια της νύχτας - Πολίτες εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα - Βίντεο από τη στιγμή που ο Αντίνοος «χτυπά» την Κόρινθο - Χείμαρροι και στα σενά της Σκοπέλου

flwros_art

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, είναι ο προπομπός μια σειράς αποφυλακίσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα

3