Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια

Στη Σάμο, παιδιά Δημοτικού με απόφαση των γονέων τους, απείχαν από το σχολείο, αντιδρώντας στη λειτουργία δομής για τους Πρόσφυγες - Στα Βίλια, μετανάστες δέχθηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο

areios_pagos
Διπλή παρέμβαση έκανε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών που διαδραματίσθηκαν στη Σάμο και στα Βίλια και έχουν άμεση σχέση με ρατσιστικά φαινόμενα.

Το πρώτο περιστατικό αφορά επεισόδιο στη Σάμο, όπου μαθητές Δημοτικού σχολείου με απόφαση των γονέων τους, απείχαν από τα μαθήματά τους, αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά πρόσφυγες στα Βίλια, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Τα δύο αυτά περιστατικά οδήγησαν την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό στην παραγγελία προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών των περιοχών, προκειμένου να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα πρέπει να ερευνηθεί αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν ενδεχομένως εφαρμογή διατάξεις του νόμου κατά των εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης