Δείτε τη συμφωνία οικειοθελούς παροχής που υπέγραψαν οι εφοπλιστές με τον Τσίπρα

Δείτε τη συμφωνία οικειοθελούς παροχής που υπέγραψαν οι εφοπλιστές με τον Τσίπρα

Τι έγραψε  ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης προς τους συναδέλφους του μετά την υπογραφή της συμφωνίας

hsnfgew
Συνυποσχετικό για την «αυτοφορολόγηση» των Ελλήνων εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, αορίστου διάρκειας, υπέγραψαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Με το νέο Συνυποσχετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, «πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Η «αυτοφορολόγηση» των Ελλήνων εφοπλιστών αφορά ένα σταθερό ποσοστό 10% επί των εισαγομένων μερισμάτων που δικαιούνται φυσικά πρόσωπα από τις ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν, αντί της εθελοντικής εισφοράς, που ίσχυε μέχρι το τέλος του 2018. Η καταβολή του 10% επί των μερισμάτων έχει αόριστη χρονική διάρκεια, σε αντίθεση με την εθελοντική εισφορά.

Δείτε εδώ το συνυποσχετικό

oikeiothelousparoxhs1
oikeiothelousparoxhs2
oikeiothelousparoxhs3
oikeiothelousparoxhs4
oikeiothelousparoxhs5



Η εκκαθάριση θα γίνεται από τη Δ.Ο.Υ. Πλοίων κάθε δύο χρόνια. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι το ελάχιστο ανά χρόνο συνολικό ποσό θα είναι τα 40 εκατομμύρια ευρώ -αν και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανεβάζει το ποσό στα 75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κλείσιμο
Εάν δεν καλυφθεί το ελάχιστο ποσό, τότε θα συμπληρώνεται η διαφορά από εισφορές για πλοία που θα διαχειρίζονται οι εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Τα πέντε χρόνια που ίσχυσε η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών στον κρατικό «κορβανά» υπολογίζεται ότι έμπαιναν κάθε χρόνο 70 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ την επιστολή Βενιάμη προς τους εφοπλιστές μετά την υπογραφή της συμφωνίας

epistol1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης