Οργή των καθηγητών του ΕΚΠΑ για την κατάργηση των Λατινικών

latinika_7

Οι καθηγητές εκτοξεύουν πυρά κατά του Κώστα Γαβρόγλου για την δήλωση ότι «τα Λατινικά είναι οριακά χρήσιμα για τη Φιλολογία και την Αρχαιολογία»

Για αντιεπιστημονικό και ανορθολογικό του σχέδιο “Γαβρόγλου” κάνουν λόγο τα μέλη ΔΕΠ Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος Λατινικών από τις Πανελλαδικές.

Τα μέλη ΔΕΠ καλούν εκ νέου τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, “έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα, να αναλογιστεί τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου του και να μη συνδέσει το όνομά του με μία από τις μελανότερες σελίδες στην εκπαίδευση του τόπου”, και υπογραμμίζουν:

«Με έκδηλη έκπληξη, που γρήγορα μετατράπηκε σε αγανάκτηση, ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορήθηκε ότι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου εμμένει πεισματικά στην προ καιρού αναγγελθείσα πρόθεσή του να εξοβελίσει το μάθημα των Λατινικών από τον κατάλογο των εξεταζομένων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθημάτων, αντικαθιστώντας το με την Κοινωνιολογία»

Η απίστευτη δήλωση του υπουργού

Μάλιστα, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας προέβη και στην εξής απίστευτη δήλωση, η οποία δεν αντέχει σε καμία απολύτως κριτική:  «Τα Λατινικά οριακά είναι χρήσιμα στη Φιλολογία και την Αρχαιολογία» !

«Οι φορείς εντός και εκτός Ελλάδος: Τόσο ο Τομέας μας όσο και πλείστοι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχουν διατυπώσει τη σαφή αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπουργείου και έχουν καταθέσει τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις καταδεικνύοντας την ανάγκη διατήρησης του μαθήματος των Λατινικών ως εξεταζόμενου μαθήματος για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την παράλληλη ανανέωση και αναβάθμιση των διδακτικών εγχειριδίων και των μεθόδων διδασκαλίας του. Είχαμε την ελπίδα, η οποία δυστυχώς διαψεύδεται οικτρά, ότι αυτή η σύσσωμη, νηφάλια αντίδραση θα έπειθε τον κύριο Υπουργό να υπαναχωρήσει και να εγκαταλείψει το αντιεπιστημονικό και ανορθολογικό του σχέδιο», συμπληρώνουν οι καθηγητές.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

κλάμα!

Γιατί διαμαρτύρεστε; Κοιτάξτε τη μούρη του γαβρόγλου. Ξανακοιτάξτε τη. Πάλι. Περιμένετε αυτή τη μούρη να ενδιαφερθεί για μόρφωση; Η μούρη του φωνάζει "θέλω να φάου σανούουουου μουουουουου! Αφού τρώω 'γω θα φάτε ούλοιοιοιοι!"

a

Το dum spiro spero αρκεί. Νεκρή γλώσσα, δεν προσφέρει τίποτα. Καλύτερα να κάνουν πληροφορική μιας και στον 21ο αιώνα ο κυρίαρχος πολιτισμός είναι αυτός των υπολογιστών.

Την τύφλα σου

βρωμιάρη. Μισείς τους νέους που θέλουν να μάθουν. Ξέρουν οι νέοι οτι μαθαίνοντας λατινικά θα μιλούν άπταιστα Ιταλικά και φυσικά θα μάθουν τα Γαλλικά πολύ πιό εύκολα. Αλλά τι να πεί πλέον κανείς για τα σκουπίδια. Υπομονή υπομονή υπομονή. Οσο δεν κάνει εκλογές θα χάνει και από 1% ανά μήνα. Η μόνη παρηγοριά για τους συμμορίτες.

Άσχετε

Εγώ έμαθα και λατινικά και ιταλικά. Η σχέση που έχουν είναι ελάχιστη. Κατ'αρχάς τα Ιταλικά δεν προέρχονται καν από τα κλασσικά λατινικά, αλλά από μία διάλεκτο vulgar λατινική ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες διαλόγους vulgar λατινικών. Μην μπερδεύεσαι. Άλλο Κοζάνη και άλλο Λωζάνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης