Γιατί πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα από τον Πολάκη

Γιατί πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα από τον Πολάκη

Νομικοί κύκλοι επισήμαναν ότι ο κ. Πολάκης με την καταγραφή της συνομιλίας του και τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ διέπραξε τα αδικήματα τόσο της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, όσο και της εκβίασης

areios-pagos5
Με την ανατολή του ήλιου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, εάν δεν θέλει να επιβεβαιώσει την έντονη φημολογία ότι είναι φιλικά προσκείμενη στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οφείλει να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα τόσο για την παράνομη καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όσο και για τη νομιμότητα και τις τραπεζικές προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την υπό κρατικό έλεγχο Τράπεζα Attica Bank.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρώτο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής αποκάλυψε ότι ενώ οι πολίτες μαστίζονται και ασφυκτιούν από τα κόκκινα δάνεια και ενώ ο τραπεζικός κρουνός έχει κλείσει στην χορήγηση των καταναλωτικών και άλλων δανείων προς του πολίτες, η Τράπεζα Attica Bank χορήγησε δύο δάνεια συνολικού ποσού 100.000 ευρώ Πάυλο Πολάκη.

Η αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑΤΟΣ, έχει οδηγήσει τον Παύλο Πολάκη σε ένα ντόμινο αρνητικών αντιδράσεων τόσο για τον ίδιο όσο και για το κυβερνών κόμμα, που έχει απλώσει ένα πέπλο προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Μετά την αποκάλυψη και την δημόσια αποδοχή από τον ίδιο τον κ. Πολάκη για την λήψη των δύο επίμαχων δανείων, αναπληρωτής υπουργός κάλεσε στο τηλέφωνο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και παράνομα κατέγραψε την συνομιλία την οποία έδωσε και δημοσιοποίησε, εντελώς τυχαία, το φιλοκυβερνητικό έντυπο και σάιτ του Κώστα Βαξεβάνκη.

Νομικοί κύκλοι επισήμαναν ότι ο κ. Πολάκης με την καταγραφή της συνομιλίας του και την δημοσιοποίηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διέπραξε τα αδικήματα τόσο της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, όσο και της εκβίασης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου είναι «επιτρεπτή» και νομικά αποδεκτή η καταγραφή συνομιλίας, όταν αποδεικνύει και θεμελιώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Σε αντίθεση περίπτωση έχει διαπραχθεί κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινική ευθύνη κάθειρξης 10 ετών στον καταγράφοντα την συνομιλία.

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη ζητεί η Νέα Δημοκρατία

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για «απόπειρα εκβίασης» του κεντρικού τραπεζίτη ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ενέργεια του Παύλου Πολάκη να τηλεφωνήσει για το δάνειο του στον κεντρικό τραπεζίτη (!) και να μαγνητοφωνήσει την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μπανανία, αναφέρει η ΝΔ, η οποία στρέφει πλέον τα πυρά της στον Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει:

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη - Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.  Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.
ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης