Η Μυτιλήνη τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο

Η Μυτιλήνη τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο

Ανήμερα της γιορτής του αγίου θα γίνει πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία η οποία θα ολοκληρωθεί με περιφορά των λειψάνων του αγίου στους δρόμους 

agioavalentinos
Με θρησκευτικές τελετές τιμά η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης τη μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου λείψανα του οποίου φιλοξενούνται στον καθολικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Μεθαύριο Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα θα ψαλεί ο αρχιερατικός εσπερινός, ενώ στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου ανήμερα της γιορτής του αγίου θα γίνει πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία η οποία θα ολοκληρωθεί με περιφορά των λειψάνων του αγίου στους δρόμους της Αγοράς και της Προκυμαίας.

Των θρησκευτικών τελετών θα προΐσταται ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Χίου και Λέσβου, αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου κ. Νικόλαος. Θα ψάλει δε η χορωδία Animato υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Βερβέρη.

Ο Δήμος Λέσβου από αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 14 Φεβρουρίου πραγματοποιεί σειρά σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως μουσικές συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης αλλά και διαγωνισμούς ποίησης και τραγουδιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης