Κύπρος: «Πρωτόκολλα» συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Κύπρος: «Πρωτόκολλα» συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Οι υπογραφές έπεσαν στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού

cyprus_katehomena
Δύο παράνομα «πρωτόκολλα» συνεργασίας για την πρόληψη των εγκλημάτων και διακρίβωση επικίνδυνων προσώπων κατά την είσοδο/έξοδο από το ψευδοκράτος και για τη συνεργασία στη φύλαξη των ακτογραμμών υπέγραψαν η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Τα «πρωτόκολλα» υπεγράφησαν στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος είχε συνάντηση το πρωί με την λεγόμενη «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς και αργότερα με τον «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η συνεργασία είναι σημαντική μεταξύ «γειτονικών χωρών» ανέφερε η «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς λέγοντας ότι σημασία έχουν αυτά τα «πρωτόκολλα» και όσον αφορά τη ροή πληροφοριών και τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση. Πρόκειται για τεχνική και διοικητική συνεργασία, πρόσθεσε.

Το «πρωτόκολλο» για την συνεργασία όσον αφορά τη φύλαξη των ακτογραμμών, όπως αναφέρεται, διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία σε θέματα επιχειρήσεων, παρακολούθησης, τεχνικής φύσεως, προσωπικού, εκπαίδευσης, ελέγχου και συστημάτων επικοινωνιών (MEBS). Πρόκειται για συμφωνία που προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, σημειώνεται, τις συμφωνίες για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα το 1996 και τη συνεργασία της ακτοφυλακής του 2002.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης