Βροχές, καταιγίδες και σκόνη το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, ισχυροί στο Ιόνιο - Δείτε χάρτες 

kataigida_main01
Βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και έντονη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, αναμένονται σήμερα, σε συνέχεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που έχουν αρχίσει να «χτυπουν» τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 6 βαθμούς), 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική, η οποία χτυπήθηκε όλη τη νύχτα της Τρίτης απόμ έντονες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

xartis-vroxes-ena
Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης - Πηγή: meteo.gr


xartis-skoni-ena
Οι αναμενόμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης - Πηγή: meteo.gr


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη 07/02 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης