Βασιλικός πύθωνας εντοπίστηκε σε αυλή στη Θεσσαλονίκη

Βασιλικός πύθωνας εντοπίστηκε σε αυλή στη Θεσσαλονίκη

Έγκατέλειψαν πύθωνα σε πλαστικό κουτί στη Θεσσαλονίκη - Μία εβδομάδα πάλευε να ζήσει

pith65
Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό το περιστατικό με την εγκατάλειψη πύθωνα στη Θεσσαλονίκη. Δεν πίστευε στα μάτια του κάτοικος, όταν είδε έναν μικρό πύθωνα σε δοχείο. Πάλευε να ζήσει μία εβδομάδα.

Η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, δέχτηκε κλήση πριν από δύο ημέρες, από κάτοικο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης η οποία διαπίστωσε ότι στην πίσω αυλή του σπιτιού της υπήρχε ένα παρατημένο πλαστικό δοχείο με έναν μικρό πύθωνα του είδους Python regius (Ball python/Βασιλικός πύθωνας), είδος που συχνά πωλείται σε pet shops ως εξωτικό κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια το δοχείο βρισκόταν εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και απλά έμοιαζε με ένα πακέτο delivery μαζί με άλλα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί από τον αέρα κάτω από το θάμνο της φωτογραφίας. Υπάλληλοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έφτασαν εκεί άνοιξαν το πλαστικό κουτί και διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν νεκρό και μέσα σε νερό.

vas1


Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, η νεκρική ακαμψία στην οποία βρισκόταν το ζώο όταν ανοίχτηκε το κουτί υποδηλώνει ότι το ζώο πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν, και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανό μέσα στο πλαστικό δοχείο, πεταμένο μέσα στην αυλή, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Κλείσιμο
Επίσης βρέθηκε δέρμα από έκδυση του ζώου εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι το ζώο βρισκόταν εκεί μέσα αρκετό καιρό. Το ζώο θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι μήπως και μπορέσουν να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου.

vas2
vas3


«Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ή μπορεί να αναγνωρίσει είτε σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο ζώο, είτε σε ποιο pet shop πωλούνταν, είτε ποιο pet shop χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένου τύπου δοχεία, ας επικοινωνήσει μαζί μας μήπως και μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τον ασυνείδητο κάτοχο, καθώς η αποτρόπαια αυτή πράξη συνιστά κακοποίηση και είναι αξιόποινη», αναφέρει η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου.

Πηγή: seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης