Κνωσσός, Βεργίνα και 2.327 μνημεία εκχωρούνται στους δανειστές

knossos_main

Δείτε τον κατάλογο 587 μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οι Αρχαιολόγοι, από το σύνολο των 2.329 τα οποία διεκδικεί το Υπερταμείο,  παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και τα σόου του Τσακαλώτου στη Βουλή

Κατάλογο με 587 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν με μεταβίβαση στο Υπερταμείο έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει εξαιρέσει ακόμη τα μνημεία από τη μεταβίβαση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και διαψεύσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τα 587 μνημεία και πολιτιστικά κτίρια που δημοσιοποίησε αφορούν σε 37 νομούς της χώρας και είναι όσα κατάφερε να ταυτοποιήσει μέχρι την προσφυγή του στο ΣτΕ, τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των μνημείων που κινδυνεύουν να βγουν στο «σφυρί» είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς ο έλεγχος των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού έδειξε ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι 2.329 (από τα συνολικά 10.119 ακίνητα που μεταβιβάζει η προσβαλλόμενη Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου)

Στη λίστα η Κνωσός, η Σπιναλόγκα, οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας

Την ίδια ώρα, μια απλή ανάγνωση της λίστας των 587 μνημείων προκαλεί έκπληξη και οργή.

Στη λίστα βρίσκεται η Κνωσός, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου , η Σπιναλόγκα, σχεδόν όλοι οι χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στα Χανιά, ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι Θήρας, οι βασιλικοί τάχοι της Βεργίνας.

Παράλληλα, στη λίστα του Υπερταμείου βρίσκονται μνημεία της Θεσσαλονίκης, ακόμη και αυτά που έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO. Πρόκειται για τη Ροτόντα, το Επταπύργιο, το Γαλεριανό ανάκτορο, την Παναγία Αχειροποίητος, τους βασιλικούς τάφους των Αιγών και ολόκληρο το Δάσος του Σέιχ Σου.

Στη λίστα, που δεν έχει τέλος, βρίσκεται η Ακρόπολη της Σπάρτης, ο Τάφος του Λεωνίδα, το Ρωμαϊκό Στάδιο Αμφιθεάτρου των Πατρών, το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ο Λευκός Πύργος, το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Το υπουργείο Πολιτισμού δεν δίνει τον κατάλογο

Κι αν η λίστα σοκάρει, παρά τα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο, με τα μνημεία που εκτιμά ότι πρέπει να εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση περιορίζεται σε διαβεβαιώσεις περί μη μεταβίβασής τους, χωρίς ωστόσο να έχει προβεί στις εξαιρέσεις, ενώ δεν έχει εκδώσει σχετική απόφαση τροποποίησης.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα 587 ακίνητα που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Ελλαδίτες οι καροαζοεισπρακτορες του πλανητη

Ποιο προσκυνημένος από Ελλαδίτης πεθαίνεις. Για καθαρούς Έλληνες ψάξτε στο εξωτερικό. Ελλάδα έχει Αλβανούς, Έλληνες και Αφγανούς που ζευγαρώνουν μεταξύ τους και βρωμίζουν τη ράτσα

Γερμανός

Δεν έχετε σύνορα, δεν έχετε χώρα. Να δώσετε ότι έχετε για να ξεπληρώσετε τον Ευρωπαίο φορολογούμενο που σας δάνειζε 40 χρόνια και εσείς μόνο τους τόκους πληρώνετε μέχρι σήμερα.

Makis

Εδώ έχουν παραχωρήσει τό Ελληνικό Κοινοβούλιο γιά 100 χρόνια καί ο,τι ήθελε προκύψει μέσα από αυτό (αποφάσεις, διατάγματα, νομοθεσίες κ.α) καί δέν θά παραχωρήσουν τήν Κνωσσό, τίς Μυκήνες, τήν Αρχαία Ολυμπία ή οτιδήποτε άλλο!!! Αριστεροί είναι αυτοί, νά είναι στή εξουσία δήθεν, μέ αποφάσεις ξένων παραγόντων. Τά καλύτερα πιόνια τών "Μεγάλων Δυνάμεων". Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες παγκοσμίως. Οι δήθεν αριστεροί....

ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.

Παρατηρητής

Επειδή παρακολούθησα τις εξελίξεις εκείνης της εποχής προβλέποντας τι θα επέλθει, η δική μου εξήγηση είναι ότι ο Έλληνας επέλεξε γρήγορο πλουτισμό σε μια νύχτα δίχως δομές οικονομίας, έπαιξε και έχασε. Η παγκόσμια χρηματοοικονομία είναι πισίνα με καρχαρίες. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν οχυρώθηκε η χώρα ούτε νομικά, ούτε πολιτικά για κάθε ενδεχόμενο ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός της, πράγμα που ενισχύει ξανά την πρόθεση μιας εγχώριας ομάδας ανθρώπων και τραπεζών για γρήγορο πλουτισμό που παρέσυρε τη χώρα. Κάπως έτσι είναι στις μπανανίες, με μηδενική κοινωνική συνοχή μεταξύ των ανθρώπων και προπάντων όταν ξεφεύγουν τα νεόπλουτα ήθη. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο παλιός πλούτος που προήλθε από σκληρή δουλειά επιμονή, διαχρονική προσπάθεια και σχέδιο για την αειφόρο ανάπτυξη είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Τα διάφορα σενάρια των λαϊκιστών και των συνωμοσιολόγων που κερδίζουν ως και εκλογές βγαίνουν μέσα από ρεφλέξ αποφυγής της αλήθειας και απώθησης της ατομικής ευθύνης για την ατομική και συλλογική αποτυχία. Θα σας πάρει 50 ως 100 χρόνια να επουλωθούν οι πληγές της μαζικής καταστροφής των αξιών, υλικών και μη. Οι γενιές που δημιούργησαν τις συνθήκες και συμμετείχαν στη δυναμική του φαινομένου της χρεοκοπίας είναι η χειρότερη πάστα ανθρώπων που γνώρισε η υφήλιος, άτιμοι και κακοί άνθρωποι. Ευτυχώς που σε ένα άλλο νέο επίπεδο πολιτικής, αυτό της Ε.Ε., τα πράγματα αλλάζουν και σας καθοδηγούν, μόνοι σας δεν θα βγείτε ποτέ από το αδιέξοδο ψυχής, που θα σας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμη.

Αναστασια

Οι αλήτες ,πούλησαν τα πάντα

Μόνο τα αρχαία;

Τσίπρας:"τα ελλείμματα οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια", δηλαδή ο Έλληνας ζούσε 40 χρόνια με δανεικά,αφού κάθε χρόνο το κράτος κατανάλωνε περισσότερα οπ'οσα έβγαζε!το χρέος έφτασε στα 700 δισ (350 δημόσιο,200 δισ στις τράπεζες εκ των οποίων τα 100 κόκκινα,100 δισ οφειλές στην εφορία και 50 στα ασφαλιστικά ταμεία),αν τα διαιρέσουμε με 10.000.000 Έλληνες χρωστάμε κατά μέσο όρο 70.000 χιλιάρικα ο καθένας!και επειδή ΔΕΝ έχουμε να τα δώσουμε,θα μας πάρουν μέχρι και τα σωβρακα!σοσιαλισμό μου θέλατε.

Τεο

Α ρε κουλη που θέλεις

Aνήκουμε στη Δύση.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα άρχισε με την ένταξη της στην ΕΟΚ, σε συνδυασμό με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (αν και το "ανήκουμε στη Δύση", ειπώθηκε από "δεξιό").

Σαχαλμαρες λες

H Κύπρος με τα χιλιά δύο προβλήματα που είναι Έλληνες γιατί δεν έπαθαν το ίδιο με την ένταξη τους στην ΕΕ; Ούτε ΠΑΣΟΚ,ούτε Καραμανλή ούτε υπερταμειο είχαν.

Θάνος

Αλαν'τα άλλων.

...

Εδώ ήταν υπό σλαβική,βουλγάρικη (τουρανικό έθνος, όχι πραγματικά σλαβικό),αλβανική, αραβική κατοχή με τους δήθεν ψευτοέλληνες. Δεν νομίζω να πάθουν τίποτα αυτά τα μνημεία στα χέρια δυτικών αλλοδαπών.

Πόθεν

Βρισκόμαστε στην τελική φάση, στο περίφιμο '' Στούκι ''... Όλοι προσπαθούν να ''γδύσουν'' την ''Μάνα" ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

GAP2

Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου, έγινε πατέρας – Το μωρό γεννήθηκε σε Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Ηρακλείου

skiathos_1

Διευκρινίσεις για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ – Η βλάβη εντοπίστηκε σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο -  Τοποθέτησαν και εφεδρική γραμμή, για να εξαλείψουν τον κίνδυνο νέας διακοπής