Από αυτή την Κυριακή τα best sellers του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είναι στο ΘΕΜΑ

Από αυτή την Κυριακή τα best sellers του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, το συνταρακτικό μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Θανατικός»

vivlio_xanthoulis_arthro
Τα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχονται στο Πρώτο ΘΕΜΑ: Αυτή την Κυριακή το υπέροχο μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Θανατικός». Ακολουθούν τα μπεστ-σέλερ «Το ροζ που δεν ξέχασα» και «Το τρένο με τις φράουλες».

"Ο μεγάλος θανατικός" του Γιάννη Ξανθούλη

Παράξενο, κωμικοτραγικό και μοναδικά πρωτότυπο βιβλίο, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή του Γιάννη Ξανθούλη. Είναι η ιστορία ενός πληγωμένου ανθρώπου που εκδικείται με μανία την κοινωνία που τον τραυμάτισε -αλλά όπως τη διηγείται ένας συγγραφέας με ισοπεδωτικό χιούμορ.

Κλείσιμο
Στον κόσμο που κάθε φορά πλάθει ο Γιάννης Ξανθούλης για να τοποθετήσει τη δράση των μυθιστορημάτων του, τα όρια ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο καταργούνται. Σε αυτό το σουρεαλιστικό μικρο-σύμπαν, ο κεντρικός ήρωας του «Ο Μεγάλος Θανατικός» εκδικείται όσους τον καταδίκασαν σε αναπηρία, το κάνει όμως όπως θέλει ο Ξανθούλης: Με μια σειρά από ξεκαρδιστικά, σουρεαλιστικά επεισόδια.

«Όλα αυτά ήταν αφορμή να μισήσω, να εκσφεντονίσω το μυαλό μου πάνω απ' την τσιμεντένια ηλιθιότητα της Αθήνας» εξομολογείται ο πρωταγωνιστής του βιβλίου. Και τονίζει ότι «κραύγαζα κάτι ανάλογο μ' εκείνο το στομφώδες 'ή ταν ή επί τας', που σαν πιτσιρικάς το βελτίωνα, πάλι για δικούς μου λόγους, ως 'ή ταν ή τας κεμπάπ'».

Ένα πλάσμα μισερό ύστερα από ένα φριχτό ατύχημα, ο βασικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος, αντί να γίνει μισητός για τη φονική βιαιότητα και τη μοχθηρία του, κερδίζει τη συμπάθεια του αναγνώστη. Κι αυτό διότι, μεταξύ άλλων, όπως γράφει ο Γιάννης Ξανθούλης βάζοντας τις σκέψεις του στο στόμα του αλλόκοτου ήρωά του «από τότε που σακατεύτηκα στο δυστύχημα, η Εκκλησία πληρώνει και ίσως είμαι ο μόνος Έλλην που πληρώνεται από την Εκκλησία. Εκείνη το λέει 'αποζημίωση εφ' όρου ζωής' υπολογίζοντας, λόγω εγκληματικής μοιρολατρίας, ότι θα τελειώσω σύντομα τις μέρες μου πάνω σ' ένα αναπηρικό καρότσι. Αλλά γελιέται τραγικά».
 
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το συνταρακτικό μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Θανατικός» του Γιάννη Ξανθούλη. Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν τα μπεστ-σέλερ του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα, «Το ροζ που δεν ξέχασα» και «Το τρένο με τις φράουλες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης