Δώδεκα νέοι Έλληνες εν πλω για 50 ημέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό

maru

Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων -  Οι 12 Έλληνες θα ταξιδέψουν με ένα κρουαζιερόπλοιο σε Αυστραλία, στο Παλάου και στα νησιά του Σολόμωντα.

Με το διεθνές ιαπωνικό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Ship For World Youth (SWY), άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων της ιαπωνικής πρεσβείας στη χώρα μας για την 120η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019). Απόψε πραγματοποιήθηκε στην οικία του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στην Ελλάδα η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την ελληνική αποστολή του προγράμματος ανταλλαγής νέων.

Ειδικότερα, 12 νέοι Έλληνες θα αναχωρήσουν για την Ιαπωνία τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προκειμένου να ταξιδέψουν με ένα κρουαζιερόπλοιο για 50 μέρες στην Αυστραλία, στο Παλάου και στα νησιά του Σολόμωντα.

Συνολικά στο ιαπωνικό αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν 242 νέοι, από 18 έως 30 ετών, από 11 διαφορετικές χώρες που θα βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό για 50 ημέρες εν πλω με το κρουαζιερόπλοιο Nippon Maru.

Το εν λόγω πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, σύμφωνα με την ιαπωνική πρεσβεία, είναι το μεγαλύτερο στο πλανήτη και χρηματοδοτείται πλήρως από το υπουργικό συμβούλιο της ιαπωνικής κυβέρνησης από το 1988. Το παρόν πρόγραμμα είναι το 31ο και σε αυτό έχουν προσκληθεί 12 Έλληνες. Η ελληνική αποστολή μαζί με 108 νέους από άλλες εννέα χώρες του πλανήτη και 122 Ιάπωνες θα βρεθεί για 46 ημέρες σύμπλευσης, βιώνοντας εκπαιδεύσεις και δραστηριότητες τόσο στην ξηρά όσο και εν πλω σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να φέρει κοντά νέους με διαφορετικά υπόβαθρα, από την Ιαπωνία και όλο τον κόσμο, να συζητήσουν για κοινά παγκόσμια ζητήματα, να δημιουργηθούν πολιτιστικές ανταλλαγές, να συμμετέχουν σε σεμινάρια και εργαστήρια και να προωθηθεί η αμοιβαία κατανόηση και φιλία, καθώς και η καλλιέργεια του πνεύματος της διεθνούς συνεργασίας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση μέσα από το πρόγραμμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία δικτύων και στην προώθηση κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των νέων στον κόσμο.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ελλάδα, η Σουηδία, η Τουρκία, το Βανουάτου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ισημερινός, τα Νησιά Σολομώντα, η Τανζανία και η Χιλή.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων της Ιαπωνίας για 7η χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ονομα

Φακ! Ακούγεται πολύ επικίνδυνο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fot65

Στην περιοχή επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 12 υδροφόρες ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

ert_main

Τέλος οι εκπομπές-«λιβανιστήρια» της εξουσίας - Η ιεράρχηση των ειδήσεων θα γίνεται μόνο από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ - Εξαιρείται το «παραγωγικό κομμάτι» από το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου - Πώς εξηγείται η μετεκλογική εκτόξευση των ποσοστών της κρατικής τηλεόρασης

2
ΣΧΗΜΑ-1

Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έρευνα του ΑΠΘ παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα εκτίμησης κινδύνου – Διαπιστώνεται η ύπαρξη αμιάντου, μετάλλων και οργανικών προϊόντων της καύσης, χαμηλός κίνδυνος καρκινογένεσης

loulou98

Οι ανθοπώλες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά καθώς οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες, πουλώντας έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία