Λακωνία: Χτύπησαν και λήστεψαν 85χρονο κωφάλαλο στη Ριβιώτισσα

Λακωνία: Χτύπησαν και λήστεψαν 85χρονο κωφάλαλο στη Ριβιώτισσα

Παρά τον τραυματισμό του, το θύμα της επίθεσης ενημέρωσε έναν γείτονά του για το συμβάν και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές

lakonia
Αδίστακτοι έχουν γίνει οι κακοποιοί που δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, καθώς εκτός από ηλικιωμένους, βάζουν στο στόχαστρο και ανθρώπους με αναπηρίες και γενικά μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», περίπου στις 9:30΄ το βράδυ της Κυριακής (16/12), άγνωστος αριθμός δραστών εισέβαλαν σε ισόγεια μονοκατοικία επί της Εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, στο ύψος της Ριβιώτισσας. Στο σπίτι, που βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας, διαμένει μόνος του εδώ και κάμποσα χρόνια ένας άνδρας περίπου 85 ετών, ο οποίος είναι κωφάλαλος. Οι ληστές φαίνεται ότι εισήλθαν στον χώρο από το πίσω μέρος της οικίας και αιφνιδίασαν τον ηλικιωμένο. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό ακινητοποίησαν τον άνδρα, χτυπώντας τον με μια μαγκούρα(!)στο κεφάλι, με συνέπεια να τον τραυματίσουν! Στη συνέχεια, ανενόχλητοι έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, μήπως καταφέρουν να βρουν αντικείμενα αξίας, όμως τελικά αποχώρησαν… άπραγοι.

Παρά τον τραυματισμό του, το θύμα της επίθεσης ενημέρωσε έναν γείτονά του για το συμβάν και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου υποβλήθηκε σε ράμματα στο κεφάλι, ενώ παρέμεινε νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος είχε γίνει ξανά στόχος ληστείας πριν από δύο περίπου μήνες, όταν άγνωστοι είχαν εισβάλλει στο σπίτι του, αφαιρώντας τότε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Πηγή: www.lakonikos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης