Κατεχόμενα: Τραγικός θάνατος 13χρονου από βλήμα του κατοχικού στρατού που δεν είχε εκραγεί

Κατεχόμενα: Τραγικός θάνατος 13χρονου από βλήμα του κατοχικού στρατού που δεν είχε εκραγεί

Το άψυχο σώμα του αγοριού βρήκαν σε λίμνη αίματος οι ίδιοι οι γονείς του χθες το πρωί, όταν βγήκαν να τον αναζητήσουν αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την προηγούμενη το απόγευμα

13xronos
Ένα βλήμα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί, κοντά σε πεδίο βολής του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα ήταν η αιτία που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος Μακχίρ Ισμαήλοβ από το Κιργιστάν, στο χωριό Κυρά της Μόρφου, όπου είχε πάει να μαζέψει χόρτα.

Το άψυχο σώμα του αγοριού σε λίμνη αίματος, φέρονται να βρήκαν οι ίδιοι οι γονείς του χθες το πρωί, όταν βγήκαν να τον αναζητήσουν αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την προηγούμενη το απόγευμα. Ο θάνατος του 13χρονου κυριαρχεί στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα, που γράφουν για «άδικο θύμα», ενώ η Αφρίκα έχει τίτλο «Το θύμα του μιλιταρισμού».

Αργά χθες το απόγευμα η λεγόμενη «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι η αιτία θανάτου του μικρού Μακχίρ ήταν κατά πάσα πιθανότητα η επαφή του με στρατιωτικά πυρομαχικά που ήταν στην περιοχή και έσκασαν όταν τα άγγιξε. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι επρόκειτο για στρατιωτική βόμβα και πως υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν εκραγεί στην ίδια περιοχή που – σύμφωνα με την Αφρίκα – χρόνια πριν χρησιμοποιούνταν ως πεδίο βολής πριν μετακινηθεί δίπλα.

Στη σκηνή όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού κλήθηκαν εκτός από το ασθενοφόρο, ειδικές μονάδες του τουρκικού στρατού καθώς και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με την λεγόμενη «αστυνομία», η αυτοψία έδειξε ότι λόγω της επαφής με το πολεμοφόδιο (όπως αναφέρεται) ο 13χρονος έφερε μεγάλο τραύμα σε εσωτερικά όργανα και κύριες αρτηρίες.
Η Κίπρις γράφει ότι μέλος της οικογένειας που αντίκρισε επιτόπου το παιδί λιποθύμησε ενώ η οικογένεια ολόκληρη, που είναι Κιργιζιανής καταγωγής, βυθίστηκε στο πένθος και το κλάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης