Προσφυγή Μακεδονικών οργανώσεων κατά της αλλαγής των βιβλίων μετά τις Πρέσπες

ste

Παράλληλα κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, ώστε να «παγώσει» άμεσα η επίμαχη υπουργική απόφαση

Δεν πρόλαβε να σβήσει ο απόηχος της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας της περασμένης Παρασκευής για τη συμφωνία των Πρεσπών («Βόρεια Μακεδονία») και κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης, που αυτή τη φορά, όμως, είναι κατά της υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας - πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Πέρα από την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής, όπως και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε άμεσα να «παγώσει», όπως ζητούν, η επίμαχη από 16.10.2018 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου (βρίσκεται βορειοδυτικά του Δήμου Κοζάνης και συνορεύει με την Πτολεμαΐδα) και ένας γονέα δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση εκδόθηκε μετά την τελική συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018. Μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η εν λόγω επιτροπή θα εξετάσει και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία, ενώ θα εξετάζει τις νέες εκδόσεις σχολικών βιβλίων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι υπάρχει κίνδυνος βλάβης του δημοσίου συμφέροντος από την εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιά και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της Ελληνικής εθνικής αξίας αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων λαογραφικής, εθνολογικής, ιστορικής και επιστημονικής σημασίας.

Ποιοι συμμετέχουν στην επιτροπή

Το Ελληνικό τμήμα της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Εξωτερικών (πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της επιτροπής),

Σπυρίδωνας Σφέτας, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Νικόλαος Ζάικος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Ιάκωβος Μιχαηλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Ευθύμιος Χαρλαύτης, σύμβουλος πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών και

Αθανάσιος Λούπας, υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Don Lope de Aguirre

Η ιδεολογική χρήση της Ιστορίας είτε προς την κατεύθυνση του σωβινισμού, είτε προς την κατεύθυνση του μηδενισμού καταλήγει στα ίδια αποτελέσματα. Όσο κυριαρχούν οι δύο αυτές αντιλήψεις δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ένας λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λοβοτομημένος. Το ίδιο και ένας λαός ποτισμένος με μίσος για τον "άλλο".

Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Παύλος Μελάς, Τέλος Άγρας, Βλαχάκης Αντώνιος, Λεωνίδας Πετροπουλάκης, Λυμπερόπουλος Μαρίνος, Μωραΐτης Μιχάλης, Τσοτάκος Νικόλαος, Παπαδάς Ζαχαρίας, Πραντούνας Χρήστος, Φραγκόπουλος Σπυρίδων, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παύλος Κύρου σλαβόφωνους και Ελληνόψυχος Μακεδονομάχος, Καπετάν Κώττας σλαβόφωνους και Ελληνόψυχος Μακεδονομάχος, Ευάγγελος Λάτσης ή Στρεμπενιώτης, Δημήτριος Γκογκολάκης. Δάσκαλοι τώρα, Αθανάσιος Δάκος, Δημήτριος Δημητριάδης, Αγγελική Μεταλληνού-Τσιώμου, Στέλλα Ανασταδιάδου, Ελισάβετ Ιατρίδου, Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου και φυσικά η μέγιστη μορφή της Βελίκα Τραίκου που δολοφονήθηκε στα 19 της χρόνια από Βουλγάρους κομιτατζήδες. Ιερείς, απλοί χωρικοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σφαγιασθέντες και δολοφονημένοι. Γιατί δεν ξεχνάμε φασιστεροί προδότες του σύριζα. Αλλά μέσα σε όλα αυτά είπε και μία αλήθεια. Έλληνες και Βούλγαροι αγωνίσθηκαν στην Μακεδονία μας. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΈΘΝΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Αυτό είναι μία εφεύρεση του Τίτο και ελληνόφωνων προδοτών κομμουνιστών για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο και να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα μας. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ. Και ευτυχώς που οι Έλληνες ξυπνήσαμε και δεν θα υποκύψουμε στην αριστερή χούντα που κυβερνά την πατρίδα μας. Και όσοι αριστεροί έχετε πραγματικά Ελληνική συνείδηση, όπως ο Μίκης ο Θεοδωράκης, να μιλάτε και να μην κρύβεστε. Διαφορετικά είστε και εσείς δοσίλογοι προδότες. Έλληνες μάθετε τα ονόματα των νεκρών μας και να τα διδάξετε στα παιδιά σας. Διδάσκετέ τα την ΑΛΗΘΕΙΑ. ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ. Με τους προδότες θα λογαριαστούμε καλά εν ευθέτω χρόνο.

Ποια Ελλαδα ρεεεεεεε?

Αποικια των Βρυξελων εισαι ρεεεεεεε! Για τι Αιγαια πελαγη και Ελλαδες μιλας ρε κακομοιριδη?

Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Απλώς και μόνο από το σχόλιο σου φαίνεται πόσο τρομοκρατημένοι από εμάς είσαστε. Και πολύ καλά κάνετε και μας τρέμετε.

Κ.

Eαν αυτο θελουμε αυτο θα ειμαστε απο μας εξαρταται!

Είστε άσχετοι

Γλυκέ μου ποιου Τίτο ήταν κατασκεύασμα η Μακεδονία; Όταν οργανώθηκε η Σλαβόφωνη Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΑΕΟ) η οποία επαναστάτησε εναντίον των Οθωμανών στην εξέργεση του Ίλιντεν και φώναζαν για μακεδονικό έθνος και "Μακεδονία στους Μακεδόνες¨ ο Τίτο ήταν 5 χρονών. Εντάξει, το ότι μερικοί είστε φασιστοειδή το καταλαβαίνω, η αναπηρία δεν κάνει διακρίσεις, αλλά να είστε τόσο ανιστόρητοι και να παραποιείτε ΤΟΣΟ την Βαλκανική Ιστορία, δεν το δέχομαι.

Vlad Tepes

Οι Ελληνες και ειδικά οι Μακεδόνες είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού αφήσαμε μια χούφτα ανθέλληνες να μας ξεπουλήσουν!!!!!

Για να τελειωνουμε δια παντος!

Ναι, να μεινουν στα σχολεια οι μακεδονικοι "αγωνες", ομως να τα λεμε και να τα δειχνουμε ολα.Να βαλουμε στο αντιστοιχο καφαλαιο του εγχειριδιου και τις φωτογραφιες οπου ελληνορθοδοξοι παπαδες μαζι με σλαβοφωνους πληρωμενους ληστοσυμμοριτες ποζαρουν και φωτογραφιζονται με ντουζινες κομμενα κεφαλια χωρικων εξαρχικων, τα παραληρηματικα λογια "μακεδονομαχων" οπως "βουλγαρος να μην μεινει" του ακαπνου Παυλου Μελα, τον ακριβη ρολο του "ενοικιαστη οπλων" Καραβανγγελη κ.λ.π. Απο εκει και περα, ας κρινει η νεα γενια μονη της.Ομως, αν τα φασιστακια των παμμακεδονικων εχουν την απαιτηση, να συνεχιστουν τα ωραιοποιημενα ψεμματα για τους "ηρωες", καλυτερα να το βουλωσουν επιτελους.

χρήστος

Τι εννοεις βούλγαρος να μην μείνει..αν είναι αλήθεια τι σε ενόχλησε...κατακτητές Ελληνικών εδαφών ήταν...αλήθεια ο Μέγας Αλέξανδρος τι γλώσσα μιλούσε..παλιοσλάβικα...οι χειρότεροι ανθέλληνες σκοπιανοί..είναι οι απόγονοι των ηττημένων του εμφυλίου....οι οποίοι πέρασαν απέναντι .....

Ασε μας ρε ανθρωπε!

Τι με ενοχλησε?Οι ρατσιστες και οι φασιστες φιλε με ενοχλουν αφορητα.Οπως και οι παπαδες, που δεν ειναι παπαδες αλλα σαταναδες Αμα δεν σου αρεσουν τα σλαβικα, αλλαξε θρησλεια, γιατι η θρησκεια σου θεωρειται απο ολο τον κοσμο η θρησκεια των σλαβων.Ασε που ολοι αυτοι οι "απογονοι του Αλεξανδρου" στην ελληνικη Μακεδονια ειναι εκτος των ποντιων, ελληνοποιημενοι βουλγαροι.Οσο για τον εμφυλιο, τοτε προσκυνησατε τους εγγλεζους και τους αμερικανους, ομως ηρθε η ωρα, αυτοι, οι φιλοι σας, να σας τον φορεσουν σημερα.

Ελληνας ρε!

Μιλάν οι απόγονοι όσων θα έκαναν την Ελλάδα σοσιαλιστική κόλαση με γκουλάγκ, κολχόζ κα για φασισμό...Μιλάν οι καταστροφείς της πατρίδας για θρησκεία...Μιλάν οι ανιστόρητοι υλιστές για ιστορία και για Μεγαλέξανδρο...Μιλάν οι προσκυνημένοι και πουλημένοι από τα συντρόφια τους για αγώνες...Το παραμύθι σας ρε δεν έχει πιά ακροατές, η μεταπολίτευση και η αναρρίχησή σας στην εξουσία έδειξε τι άδεια μύδια, βολεψάκηδες και εθνομηδενιστές είστε...Λουφάξτε καλύτερα τώρα που ο λαός βλέπει πόσο γυμνοί είστε!

John

Μα εμεις δωσαμε την θρησκεια μας στους σλαβους και οχι αντιστροφο εμεις τους εκπολιτισαμε και να το ανταλλαγμα!Οι Βουλγαροι εκτος του οτι εναι απογονοι σλαβικων φυλων που δεν προυπηρχαν στην περιοχη πριν τον 11ο αιωνα ,κηρυξαν αυτοκεφαλη εκκλησια η οποια προσηλυτιζε πιστους Γιατι προφανως οι Μ.δυναμεις θα παραχωρουσαν την περιοχη με κριτηριο την κυριαρχη πληθυσμιακη δημογραφικα ομαδα,και αριθμος εγγεγραμενων ατομων στο ταδε Πατριαρχειο αποτελει μερος του δημογραφικου συνολου!, Ναι αυτο εκαναν οι <<ψευτοπαπαδες>>. Οι γνησιοι Ελληνες Μακεδονομαχοι απ την μερια τους ηταν ατακτα σωματα που προετοιμασαν το εδαφος και οργανωσαν αντισταση κατα ενοπλων Βουλγαρικων ομαδων( βλεπε κομιτατζηδες).Και γω θα μπορουσα να πω οτι προσκυνησατε τους Ρωσους τι νοημα εχει να χωριζομαστε σε στρατοπεδα ολοι στο ιδιο εθνος δεν ανηκουμε?Δεν υπαρχει χειροτερο ειδος φασισμου απ αυτο που επιβαλλεται εδω και αιωνες κατα των ιδιων των Ελληνων! ΥΣ Η ιστορια δεν εχει μονο ωραιοποιημενες οψεις αλλα οι πραξεις ειναι αυτες που μενουν στο τελος.

Εμεις? Ποιοι εμεις?

Εννοεις το Βυζαντιο? Οι βυζαντινοι δεν ηταν ελληνες, αλλα ρωμαιοι (ρωμιοι παραφθαρμενο) και τους ελληνες (ειδωλολατρες) τους εσφαζαν.Αποφασιστε τι ειμαστε τελος παντων ρε ανθρωποι.Δεν μπορει να ειμαστε εσαει υβριδια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki-xrisis-angis-ena

Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στην συγκεκριμένη καφετέρια απολογήθηκε σήμερα - Παραδέχθηκε το τηλεφώνημα αλλά υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε σπίτι του και ξανακατέβηκε όταν άκουσε φωνές, μετά την δολοφονία

karaiskakeia01

Στην Καρδίτσα θα χτυπάει, από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, η καρδιά του πολιτισμού και της παράδοσης καθώς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.