Κατεχόμενα: Συνελήφθη Σύρια επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της Τουρκίας στις ελεύθερες περιοχές

κατεχ09

Επιχείρησε να περάσει στα κατεχόμενα και συνελήφθη γιατί συμμετείχε στη διαδήλωση ποδοπατώντας μια φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν

Μάτια και αυτιά στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου έχει η τουρκική ΜΙΤ.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι παρακολουθούν πολίτες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και τους φακελώνουν. Αυτό αποκαλύπτει η περίπτωση της Σύριας Φαντίλα Τζίκου, η οποία είναι πολιτική πρόσφυγας και ζει στη Κύπρο.

Όταν εξελισσόταν η τουρκική επίθεση στο Αφρίν της Συρία, η Τζίκου είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση κατά της επιθετικότητας των Τούρκων.

Την περασμένη Κυριακή επιχείρησε να περάσει στα κατεχόμενα και συνελήφθη γιατί συμμετείχε στη διαδήλωση ποδοπατώντας μια φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν και κρατώντας στα χέρια της μια αφίσα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Χθες οδηγήθηκε σε λεγόμενο δικαστήριο των κατεχομένων το οποίο αποφάσισε να την παραπέμψει σε δίκη και να την αφήσει ελεύθερη με όρους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Της επέβαλε εγγύηση ύψους 10.000 τουρκικών λιρών, της κατάσχεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα και της απαγόρευσε την έξοδο από το ψευδοκράτος, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα σε «αστυνομικό σταθμό».

Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria_refugees

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στη Μόρια τον Ιούλιο του 2018 - Ο ηλικιωμένος με την καραμπίνα έχει στο παρελθόν καταδικαστεί και σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε

21