Ανατροπή στο κύκλωμα με το χρυσό: Βγαίνουν από τη φυλακή οι 8 κατηγορούμενοι

Ανατροπή στο κύκλωμα με το χρυσό: Βγαίνουν από τη φυλακή οι 8 κατηγορούμενοι

Έγγραφο της ΑΑΔΕ αναφέρει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία - Νομικοί κύκλοι λένε ότι είναι «στον αέρα» η κατηγορία της λαθρεμπορίας

xrisos-new-sm
Αναπάντεχες και ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί στην υπόθεση της φερόμενης οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, ενώ αλλεπάλληλα είναι τα αιτήματα αποφυλάκισης που καταθέτουν οι 8 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τη επίμαχη υπόθεση.

Το όλο σκηνικό της υπόθεσης άρχισε να αλλάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, αναφέρει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας παραμένει στον αέρα, συμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης, ενώ δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων, που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 κατηγορούμενοι ενδεχομένως να αποφυλακιστούν και εντός της ημέρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης