Ο Ριχάρδος ζητεί την αποφυλάκισή του καθώς «δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας»

rixardos-rompa

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ο γνωστός ενεχυροδανειστής επιφυλάσσεται να μηνύσει «τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας»

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητεί από την αρμόδια ανακρίτρια να αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενος τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που διαπιστώνουν «την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες».

Παράλληλα, επιφυλάσσεται να μηνύσει «τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας διότι, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, παραπλανήθηκαν».

Το πλήρες κείμενο της αίτησης του Ριχάρδου Μυλωνά προς την ανακρίτρια έχει ως εξής:


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ&ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ν. 4022/11

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ

Του Ριχάρδου – Δημητρίου Μυλωνά του Ιωάννη, κατοίκου Αθηνών, οδός Πατησίων, αρ. 32.

 

Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.”.

 

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

          Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.

Αθήνα, 4/12/2018

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Πάρτο όλο δεξιά, ωωωπα βρήκες πάλι

Τέτοιοι σαν τον Ριχάρδο είναι οι ικανοί και οι ευυπόλοιπτοι του επιχειρείν για την Κυρια Ριτα πιο κάτω και κάθε δεξιό. Αυτούς σαν τον Ριχάρδο εννοεί ο Μιστερ Μπίν οτι θα στηρίξει και τους αποκαλεί ανθρώπους που επιχειρούν Λοιπόν τώρα εσείς του 3 και 60 ΔΥ παγένετε να τους ψηφίσετε για να κάνετε τους αιτονύχηδες πιο πλούσιους και την αφεντομουτσουνάρας σας πιο μπατιρέ απο ποτέ

kiko

Η υπόθεση "ενεχυροδανειστής" και η υπόθεση "Ζακ" είναι δύο καραμπινάτες υποθέσεις ξεδιάντροπης χειραγώγησης της κοινής γνώμης, απο τον γκαιμπελικής νοοτροπίας παρακρατικό μηχανισμό Σύριζα. Στη μία δημιουργούμε με το ζόρι άλλον έναν αριστερό ήρωα (για γέλια και για κλάματα) και στην άλλη εφευρίσκουμε έναν "κακό" για να κατευθύνουμε την κακία των βλαμμένων ψηφοφόρων μας. Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσε να πει τη γνώμη του ο Χίτλε..εεε...ο Τσίπρας ήθελα να πω.

Γ

2 μερες ειναι πολλες.....ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΟΡΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

κωστας

Άλλο ο ένας Αλέξης άλλο ο άλλος...

KΥΡΙΑ ΡΙΤΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

H αλήθεια θα λάμψει για άλλη μια φορά . Ο κύριος Ριχάρδος είναι ένας άξιος ηθικός επιχειρηματίας με κοινωνικό προφίλ , που με την επιχείρηση του έχει δώσει δουλειά σε πολλά άτομα σε διαφορετικές πόλεις στην ελληνική επικράτεια ,και έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμου να αποκτήσει ρευστότητα από τα αχρείαστα μπιχλιμπίδια που κρατούσαν στο συρτάρι τους για δεκαετίες - μιας και οι κομμουνιστικές τράπεζες αρνούνται να τους χρηματοδοτήσουν . Ο κύριος Ριχάρδος είναι ένας ευπατρίδης που αναθερμένει την οικονομία της Ελλάδος μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Ο κύριος Κούγιας από την άλλη, είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Σεμνός , ηθικός , αδέκαστος . Μαζί κάνουν ένα αχτύπητο ντουέτο που θα γονατίσει επιτέλους αυτόν τον ακατανόμαστο αριστερό πρωθυπουργό .

Επαιων

Για να υπάρξει λαθρεμπορία,πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ,η κατηγορούσα Αρχή να υποβάλει στις δικαστικες Αρχες.,έκθεση των διαφύγοντων δασμών και λοιπών φορων,για τα εμπορεύματα που αποδεδειγμένα,κατά είδος,πόσον κτλ,υπήρξαν αντικείμενα λαθρεμπορίας.Χωρις λοιπόν έκθεση προσδιορισμού δασμών τελών και φόρων,ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.Εν προκειμένω η χωροφυλάκοι υπέβαλαν τέτοια έκθεση;

ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ

Tην έχει υποβάλει η ασφάλεια. 13 εκατομμύρια ΈΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ. Επίσης γίνεται έλεγχος κι απο ΑΔΑΕ και θα βεβαιωθεί κι από εκεί κι άλλο πρόστιμο για φοροδιαφυγή. Απορώ πάντως πως κανείς δημοσιογράφος, ή σχολιαστής, δεν συζητάει το θέμα των φασματογράφων, με το πειραγμένο λογισμικό, που έκλεβαν 20% στην καθαρότητα του χρυσού. Αρα 2.500.000-4.000.000 στην τσέπη ετησίως, και λίγα λέω, μόνον από το πειραγμένο λογισμικό. Χωριστά οι άλλες κομπίνες....

Tzikos

όταν τα λεφτά είναι πολλά υπάρχουν οι καλύτεροι συνήγοροι και βγάζουν τους απατεώνες λάδι πίσω από τα δικονομικά κόλπα. Το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, βγαίνει περιστέρι

Πέτρος

οριμένες φορές γίνεται και αυτό που λες. Αλλά το ότι γίνεται ορισμένες φορές δεν σημαίνει ότι γίνεται πάντα. Εν προκειμένω φαίνεται το θέμα να είναι απλό ακόμα και για δικηγόρο μ'έκαψες. Είναι τόσο γελοίο που απορεί κανείς εάν υπάρχει σκοπιμότητα ή είναι απλή βλακεία.

χ

Ανθρακας ο θυσαυρος συντομα θα ειναι εξω και θα ζηταει και αποζημιωση δεν υπαρχει τιποτα ξεκαθαρο στο ποιο ειναι το αδικημα

Βαζελος

Ρε Κούγια, με τόσα φράγκα που θα κονομησεις πάλι, μήπως σκεφτεσαι να αγόραζες τον Παναθηναϊκό; Για σκέψου το. Θα κάνουμε "χρυσές μεταγραφές"

κοινος νους

ριχαρδος,αδωνης και χρυση αυγη ολοι αθωοι...η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο

Αυγουλα

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Επίσης σας πληροφορούμε ότι τα 0,60 έχουν μειωθεί στα 0,00060 γιατί θα τα σπατλαγατε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης