Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δίνει 505.000 ευρώ στις οικογένειες θανόντων στο Μάτι

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δίνει 505.000 ευρώ στις οικογένειες θανόντων στο Μάτι

Συνολικά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε γραπτά 94 αιτήσεις

mati_istoria_arthro
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 505.000 ευρώ προς τις οικογένειες των θανόντων από τις φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι συγγενείς των 99 θανόντων κλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ύψους 5.000 ευρώ για κάθε θανόντα.

Συνολικά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε γραπτά 94 αιτήσεις. Με την προσθήκη ορισμένων επιπρόσθετων ex gratia δωρεών σε οικογένειες που έχασαν3 ή 4 μέλη, το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε άγγιξε τα 505.000 ευρώ. Η υπόσχεση που είχε δοθεί εξ’ αρχής, για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, τηρήθηκε στο ακέραιο.
Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.stelios.org, με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το Ίδρυμα έλαβε άδεια να δημοσιεύσει 72 από τα 92 ονόματα των θανόντων.

Ο κ. Χατζηιωάννου σχολίασε: «Σε αυτή την τραγική περίσταση, χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά,άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Καλό κουράγιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης