Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη για το Μακεδονικό

200663

Για «δάκτυλο» της Χρυσής Αυγής που προσπαθεί να «δηλητηριάσει» τα σχολεία κάνει λόγο ο Γαβρόγλου - ΟΛΜΕ: Θα φράξουμε τον δρόμο σε όσους καλλιεργούν μίσος με πρόσχημα το Μακεδονικό

Μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας “γατιανάκι” δηλώσεων και αντεγκλέσεων. , Ηδη η ΟΛΜΕ σε ανακοινωθέν κάνει λόγο για στοχοποίηση καθηγητών (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) “που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό”.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικού “Να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναφέρει οτι «Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με ‘απεσταλμένους’ τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης» τονίζει ο κ. Γαβρόγλου.Παράλληλα υπογραμμίζει οτι «Θυμίζουμε ότι ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας.Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές.Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το «όχι» της κοινωνίας και της νεολαίας μας.Καλώ τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς ‘ναι μεν αλλά’ και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους. Περιμένω να το κάνουν. Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές.Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών».

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Αυτές τις ημέρες, τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και την αμφισβήτηση του Πολυτεχνείου και συνεχίστηκε με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα κ.α. Αφού η πρώτη απόπειρά τους απέτυχε, επιδίδονται τώρα σε μια άνευ προηγουμένου πατριδοκαπηλία και προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές, μιλιταριστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Καλούν από τα διαδικτυακά μέσα σε συντονισμό καταλήψεων σχολείων στις 29/11, με ανάρτηση πανομοιότυπων πανό και αναγραφή συνθημάτων με φασιστικά σύμβολα (μαιάνδρους και κέλτικους σταυρούς) κ.α.

Την ίδια στιγμή στοχοποιούν καθηγητές/τριες (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό. Πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι κρύβεται η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, φασιστικές ομάδες όπως η νεοναζιστική ΕΣΑ, εθνικιστικά και άλλα ακροδεξιά μορφώματα.

Η επίθεση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την αγωνιστική ριζοσπαστικοποίησή της απέναντι στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και να αποδυναμώσουν τους αγώνες της ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων, στη διαρκή λιτότητα και στην ανεργία. Επιχειρούν να πείσουν τη νεολαία ότι για τα προβλήματα, φταίει η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός, ο γειτονικός λαός, οι πρόσφυγες, ο μετανάστης, ο «άλλος», ο διαφορετικός και να νομιμοποιήσουν έτσι στη συνείδηση της, το ξέπλυμα της Χ.Α. ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης”.

Αυστηρό μήνυμα της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα παραπάνω περιστατικά και δηλώνει απερίφραστα ότι θα φράξει το δρόμο σε όσους με πρόσχημα το μακεδονικό ζήτημα επιχειρούν να μετατρέψουν τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων σε πεδίο εθνικισμού και μιλιταρισμού, καλλιεργώντας το διχασμό, το μίσος, το ρατσισμό και τις νεοφασιστικές αντιλήψεις. Σε όσους προσπαθούν να μεταστρέψουν την αγάπη κάθε λαού για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα σε μίσος και εχθρότητα προς τους άλλους λαούς.

Και τονίζουν οτι: “Οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας και την ουσία του εκπαιδευτικού έργου, έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τη φιλία, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, για το κοινό τους συμφέρον απέναντι στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, στα μεγάλα πολυεθνικά μονοπώλια που προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη και την επιρροή τους στήνουν εθνικούς πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς σπέρνοντας το θάνατο και εξωθώντας τους λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. Οφείλουμε να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας το πραγματικό πρόσωπο του εθνικισμού και του φασισμού, ώστε να γνωρίσουν τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις θηριωδίες και τις εκτελέσεις, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο, τον Χορτιάτη.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά, να μην επιτρέψει η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή, την απαίτηση για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη και αλληλεγγύη με τους λαούς.

Από όλες αυτές εξελίξεις, προκύπτει ανάγκη για ενδυνάμωση του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου με βάση τις αξίες του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, της ανοιχτής κοινωνίας. Να αναδείξουμε τη βασική αποστολή της εκπαίδευσης για την προαγωγή μιας δίκαιης κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης. Κάνουμε σαφές ότι τα σχολεία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να υπηρετούν αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις και πρακτικές, που υπονομεύουν την κοινωνική αποστολή τους και τη λειτουργία τους”.

Η ΟΛΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει άμεσα τις πρωτοβουλίες των ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Να προχωρήσουν σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό.

ΣΧΟΛΙΑ (133)

ioannis.spurakos

Οταν Γιαβρογλου τουρκοφιλε κανανε καταληψεις για ψυλου πηδημα τωρα και στο παρελθον και συμμετειχαν και καθηγητες για να επιρεασουν τα παιδια δεν ετρεχε τιποτα,τωρα ομως σας πειραζει, αλλα αυτη είναι η δημοκρατια σας αριστερα παρασιτα δυο μετρα και δυο σταθμα

Μπράβο στα παιδιά!

Όλοι στηρίζουμε τέτοιες καταλήψεις, να γίνουν η αρχή για να διωχθούν όλοι οι αριστεροφασίστες, κρυφοί και φανεροί, από κάθε πόστο που μπορεί να βλάψει την Ελλάδα και να μολύνει τα μυαλά των νέων παιδιών με τις εθνομηδενιστικές και ανθελληνικές προπαγάνδες τους.

Nick

Ελπίζω να πλησιάζετε Κύριε/α τα γεράματα. Αυτό εχω να πω

ελληνικη λυση-νεα δεξια

μπραβο στα παιδια! μην φοβηθειτε απτους αριστεροφασιστες ειμαστε μαζι σας!

Πάμε δυνατά, παιδιά! όλοι οι Έλληνες μαζί σας!

Έτσι, να σκυλιάζουν οι δουλικοί και προδότες αριστεροί, που ξεθάρρεψαν και βγήκαν από τις τρύπες τους

ΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μπράβο σε όλα τα παιδιά, πολύ καλά κάνουν. Από την νεολαία θα ξεκινήσει η μεγάλη ανατροπή των πουλημένων πολιτικών, των τελευταίων 45 ετών.

Προβοκάτορας....

...detected.

Nick

21 Απριλίου...και τολμάς να αναφέρεσαι σε παιδια, ατομα ανήλικα, είτε πράττουν ορθώς είτε παράλογα. Εξαφανίσου ναζιστικο αποβρασμα. Υμνητές του χιτλερισμου δεν χωρανε στον πλανητη. Εξαφανισου

Παρατηρητης1

Λυπάμε τους.Αγύριγο Κεφάλι,Θεριστής,Θεσπρωτός και το λοιπό συνάφι τους όχι μόνο γιά τον κάλο πού έχουν στο μυαλό τους αλλά που θα μείνουν άνεργοι σε λίγο. Γιαυτό γράφτε τώρα πού γυρίζει.

δημοκρατης

Κανω ακομα μια παρεμβαση, γιατι θελω να βαλω το Σκοπιανο ζητημα, στη σωστη βαση. Το θεμα δεν ειναι μεταξυ αριστερας και δεξιας! Το Σκοπιανο ειναι ενα ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και αφορα ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ειμαι σιγουρος, οτι ενα μεγαλο ποσοστο Ελληνων πολιτων, με αριστερες πεποιθησεις, δεν συμφωνει, με τη συμφωνια των Πρεσπων. Γι'αυτο θεωρω, οτι η προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων, που παραχωρει το ονομα, την εθνικη ταυτοτητα και τη γλωσσα της ελληνικης Μακεδονιας, στους Σλαβους, ειναι ζητημα ολου του ελληνισμου! Ολοι οι Ελληνες ανα την υφηλιο, εχουν την εθνικη υποχρεωση, να μην επιτρεψουν να χαθει η Μακεδονιας μας, γιατι ειναι κομματι της Ελλαδας, της ιστοριας της, και της ψυχης της!

δημοκρατης προς ΠΘ

Κυριοι του ΠΘ εγραψα αυτο το σχολιο γιατι βλεπω οτι οι συριζαιοι θελουν να μετατρεψουν ενα καθαρα εθνικο θεμα, σε κομματικο. Αλλωστε ξερουμε πολυ καλα, οτι οι αριστεροι κατσαπλιαδες της κυβερνησης ειναι μανουλες στο να φτιαχνουν εμφυλιακο κλιμα, γι'αυτο και ανακατευουν τους ακροδεξιους της ΧΑ, στον αγωνα που δινουν οι μαθητες. Εγω οπως ξερετε πολυ καλα, δεν ειμαι ουτε δεξιος ουτε αριστερος και επισης απεχθανομαι τα ακρα. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι το καλο της Ελλαδας και ολων των Ελληνων. Τα λεω αυτα, γιατι εχω γνωρισει αγνους και πατριωτες αριστερους, οπως αισχρους και προδοτες αριστερους και το ιδιο εχω βιωσει και με δεξιους, γι'αυτο και δεν θελω με τιποτα, να ζησει ξανα η χωρα μας εναν εμφυλιο, μεταξυ αριστερων και δεξιων. Με χαρα μου ομως θα ηθελα, ολους τους Ελληνες ενωμενους, να διωχνουν απο τις καρεκλες της εξουσιας, τους ανθελληνες που θελουν να ξεπουλησουν τη Μακεδονια μας! ...και οχι μονο...

Ν

Το αγχος του νεοελληνα μην τον πουν ακροδεξιο, για πειτε μου κυριε ειδατε καλο ανθρωπο αριστερο; το δεχομαι υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις, ειδατε αριστερο πατριωτη; ΠΟΤΕ. Δεν καλλιεργουμε εμφυλιακο κλιμα αλλα οι αριστεροι παραδιδουν την Μακεδονια μας κυριε, τα αλλα ειναι αρες μαρες κουκουναρες. Ανθελληνες και προδοτες θα βρεις πολλους με πρωτους τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

δημοκρατης

@ Ν - Δεν θα διαφωνησω μαζι σου φιλε μου, αλλα κατα τη γνωμη μου, η κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ειναι μονο αριστερη. Ειναι ενα μορφωμα το οποιο αποτελειται απο πασοκους, δεξιους και αριστερους. Το μονο που ενωνει ολους αυτους, ειναι η καρεκλα και το χρημα! Κανενας απο αυτους, δεν κατεχεται απο πατριωτικο αισθημα. Αλλωστε οπως βλεπουμε, μεχρι τωρα, ουτε οι δεξιοι του καμμενου ουτε οι πασοκατζηδες αντεδρασαν στην συμφωνια των Πρεσπων. Πιστευω, οτι την Ελλαδα την κυβερνα μια κυβερνηση ακροαριστερη, με ακροδεξιες αντιληψεις. Μια κυβερνηση που δεν εχει καμμια σχεση με τη Δημοκρατια και τα εθνικα δικαια! Δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον με μια αλλη κυβερνηση, αλλα αυτο που ξερω ειναι, οτι αυτο το μορφωμα πρεπει να φυγει, γιατι ειναι επικινδυνο για τη χωρα μας.

δεξιος

τι να το κανω ομως ρε δημοκρατη μου αριστερε η επαμιτη οταν δεν εχεις προβλημα η ελλαδα μας να γεμισει λαθρομεταναστες και μουσουλμανους και να μεταλλαχθει και το βλεπεις σαν ευκαιρια για αναπτυξη? τι να σε κανω οταν κατηγορεις την εκκλησια και την ορθοδοξια? τι να σε κανω οταν χαιδευεις-σιγονταρεις εθνομηδενιστες και αναρχικους? λυπαμαι πολυ αλλα αληθινοι πατριωτες δεν ειστε, διεθνιστες ειστε.

δημοκρατης

Εχεις πεσει εντελως εξω! Ουτε επαμιτης ειμαι, ουτε αριστερος, ουτε δεξιος και ουτε σιγονταρω εθνομηδενιστες! Διαφωνω καθετα και στην εισοδο λαθρομεταναστων και σε οτι ειναι κατα της Ελλαδας! Ειμαι ομως εναντιον της εκκλησιας και ειδικοτερα κατα του Ιερωνυμου, γιατι δεν αντιδρα οπως πρεπει στα εθνικα θεματα και γιατι υποστηριζει, τον εθνικο μειοδοτη τσιπρα. Μπορει τωρα να καταχεριαζω τον τσιπρα και τη κυβερνηση του, αλλα να εχεις υπ'οψιν σου, οτι το ιδιο θα εκανα και θα κανω, με οποιαδηποτε κυβερνηση συνεχισει στα βηματα του.

ελληνικη λυση

οντως ο ιερωνυμος και μερικοι αλλοι ειναι προβλημα μεγαλο στην εκκλησια.

Αντε και εις ανωτερα

Η μεγαλυτέρα συμφορα που ενεφανισθη εσχατως, βλεπομεν ποσην ζημίαν εκαμεν.νεαροι βλαστοι του εθνουυς,εκαθισαν και εφαγαν τον δακτυλον του απεχθους μορφωματος της χρυσης αυγης .και εμολυνθησαν απαντες.ως επιδημια εξαπλωνεται εις την χωραν ,ο δακτυλισμος της νεολαιας,,με το κυμα των καταληψεων.και η επιδημια του δακτυλισμου εξαπλουται εις ολας τας κατηγοριας πολιτων,απειλουσα το χρηστον πολιτευμα.βλεπομεν μετα θλιψεως οτι αυτος πλεον ο λαος δεν συνιστα εθνος αλλα εν ναζιστικον μορφωμα.εναν ατακτον οχλον που εμφορουμενος απο ακραιφνη ναζιστικα ιδεωδη αγει συμπαν το κρατος προς τον γκρεμον και την οχλοκρατιαν

Ποντιος

Γιαουρτηηηη ας τουρθειειειει. Αυτο ειναι το βραβειο για τον γραπτο σου λογο.

xaxaxaxxaaa

Aχ να σαι καλά ρε φιλε ποσο γελασα!!!!

Dimu

Σηκώθηκε το μαρούλι να χτυπήσει τον μανάβη.Ο σιχαμενος ανθέλληνας τουρκοσπορος γαβρογλου μαζί με τους φασίστες γερμανοτσολιάδες Συριζαίους βλέπουν παντού χ.αυγητες μόνο όταν είναι για εθνικά και πατριωτικά θέματα που δεν μπορούν να τα ελέγξουν, καλά λοιπόν κάνουν τα νέα παιδιά και κάνουν κατάληψη για την Μακεδονία μας μπας και ξυπνήσουν και τα αλλά βόδια και πάρουν χαμπάρι τι γίνετα.Το εχουν παρει όλοι οι ανάρχοξεπλενηδες και ότι δεν τους κάνει ‘’ΦΑΣΙΣΤΑΣ’’

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pyrgos

Στο επίκεντρο η ασφάλεια των μαθητών - Έλεγχοι της Περιφέρειας σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές - Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας

periptero_bakogiannis_art

«Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος» η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων - Βανδαλισμοί από υποστηρικτές του δολοφόνου του Παύλου Μπακογιάννη που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά από την αστυνομία στη Σταδίου

30