Την πλήρη άρνησή του σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου ανακοίνωσε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, κατά τον πανηγυρικό εσπερινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης.
Ο κ. Αλέξανδρος έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού της Εκκλησίας με στόχο να γίνει, όπως είπε, «σωματείο».
Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου είπε με νόημα ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, οποίος τόνισε πως «το βάθος είναι, ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας επέκρινε και τους κυβερνώντες για την άγνοιά τους περί των εκκλησιαστικών αποδίδοντας την στο γεγονός, όπως είπε, ότι είναι «αλιβάνιστοι». «Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο». Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.