Άμφισσα: Ρομά παραβίαζαν οχήματα σε νεκροταφείο και γήπεδο

Άμφισσα: Ρομά παραβίαζαν οχήματα σε νεκροταφείο και γήπεδο

Τουλάχιστον δέκα τα θύματα της συμμορίας

NEKROTAFEIO
Τουλάχιστον δέκα κάτοικοι της Άμφισσας που είχαν επισκεφθεί τα μνήματα των αγαπημένων τους στο τοπικό Δημοτικό κοιμητήριο ή είχαν παρακολουθήσει αθλητικές συναντήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής από τις 25 Ιουνίου του 2017 ως φέτος τις 23 Σεπτεμβρίου, είχαν βρει τα αυτοκίνητά τους σπασμένα και λεηλατημένα!

Οι άγνωστοι -τότε- δράστες που εκμεταλλεύονταν την απουσία τους, έσπαζαν με πέτρες τα παράθυρα και έκλεβαν από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και τσάντες με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Μετά από εννέα διαρρήξεις και μία απόπειρα, η περιοχή έφτασε στο σημείο να θεωρείται “άβατο” και οι κλοπές σταμάτησαν μόνο όταν η παρουσία αστυνομικών έγινε πιο συχνή.

Όλο αυτό το διάστημα, η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών βρισκόταν σε εξέλιξη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Ρομά ηλικίας 30 και 32, οι οποίοι συμμετείχαν στις κλοπές σε φορτηγά, ταξί και Ι.Χ. Αυτοκίνητα, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους για τους οποίους συνεχίζεται η προανάκριση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ εξετάζεται αν έχουν διαπράξει και άλλες.

*** Την ίδια “δουλειά” έκανε στο Ναύπλιο ένας 34χρονος Έλληνας, ο οποίος διέρρηξε εννέα οχήματα και αποπειράθηκε να παραβιάσει άλλα δυο, από τις 19 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Πέμπτη που εξιχνιάστηκε η δράση του. Ο δράστης, που είχε κλέψει χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 1.500 ευρώ, συνελήφθη από άνδρες της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται σε σε άλλες κλοπές.

*** Δεν πρόλαβε να κλέψει ένα Ι.Χ. φορτηγό που βρήκε σταθμευμένο σε περιοχή της Αιγιαλείας και εντοπίστηκε αμέσως από αστυνομικούς της Ασφαλείας, ένας 47χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κλεμμένο φορτηγό και το απέδωσαν στην ιδιοκτήτριά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης