Τρίπολη: Οι ληστές ηλικιωμένης διακινούσαν και λαθραία καπνικά είδη

Τρίπολη: Οι ληστές ηλικιωμένης διακινούσαν και λαθραία καπνικά είδη

Eξιχνιάστηκε μετά από οκτώ μήνες η ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της σε τοπική κοινότητα του δήμου, αλλά οι συλληφθέντες φορτώθηκαν και με άλλες κατηγορίες

Tripoli-listeia-tsigara
Eξιχνιάστηκε μετά από οκτώ μήνες η ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, που είχε γίνει στις 21 Μαρτίου, αλλά οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή Τρίπολης -μεταξύ των οποίων μια γυναίκα- «φορτώθηκαν» και με άλλες κατηγορίες.

Από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας είχαν προκύψει τα στοιχεία ενός 43χρονου Έλληνα και δυο αλλοδαπών, ενός 29χρονου και μίας 51χρονης, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τρίπολη. Οι τρεις τους μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν εισβάλει ξημερώματα στο σπίτι της ηλικιωμένης, την είχαν χτυπήσει και κρατήσει ακίνητη με την απειλή μαχαιριού και είχαν αρπάξει όσα χρήματα είχαν.

Όμως, στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών και στην Αθήνα, βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, 50 φυσίγγια, 307 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 49 τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού βάρους δυο κιλών και 450 γραμμαρίων και οκτώ κροτίδες. Έτσι, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης με πρόσθετες κατηγορίες για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες της ληστείας και για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης