Ο Άρειος Πάγος ερευνά την φραστική επίθεση κατά Αντετοκούνμπο

Ο Άρειος Πάγος ερευνά την φραστική επίθεση κατά Αντετοκούνμπο

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου παρενέβη ζητώντας έρευνα για πιθανή παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου - Ο Τάκης Τσουκαλάς αποκάλεσε πίθηκο τον Θανάση Αντετοκούνμπο προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών

ant01
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου πραγματοποίησε παρέμβαση στη ρατσιστική  φραστική  επίθεση  που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο καλαθοσφαιριστής Θανάσης   Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, «ανέβασε» φωτογραφία του, στην οποία φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα «Αντετοκούνμπο» και ανέγραφε: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος».

Επίσης, πλέον της συμβολικής αυτής ενέργειας του Αλέξη Τσίπρα, σχετική αναφορά είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη.

Τώρα, η Ξένη Δημητρίου  παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

xeni-dimitriou00


Πάντως, το όλο θέμα προκάλεσε την αντίδραση και των συναδέλφων του Θανάση Αντετοκούνμπο καλαθοσφαιριστών καθώς σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ ενάντια «σε αυτή την αρρώστια που "ταλαιπωρεί" μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης