Πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: Τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έκαψαν αμερικανική σημαία

Πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: Τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έκαψαν αμερικανική σημαία

Οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ  - Δύο πορείες κινούνται προς το Αμερικανικό Προξενείο - Έκαψαν συμβολικά και μία σημαία της ΕΕ

poreia

Με τις καθιερωμένες πορείες προς το Προξενείο των ΗΠΑ κορυφώθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή φοιτητών, νεολαίων, εργαζόμενων, άνεργων, εκπροσώπων συλλογικοτήτων, κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και απλών πολιτών.

Δύο ήταν οι κεντρικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκαν, γύρω στις 8 το βράδυ. Αφετηρία τους ήταν η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου οι συμμετέχοντες άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 5 το απόγευμα.

Στην πρώτη πορεία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, φοιτητικοί σύλλογοι ενώ στην κεφαλή της βρέθηκαν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που κρατούσαν πανό. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό Προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Βενιζέλου.

Με δικό τους μπλοκ και ξεχωριστά από την παραπάνω πορεία, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα επικεφαλείς της πορείας τέθηκαν βουλευτές του Κόμματος.

Στη δεύτερη πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στο προξενείο των ΗΠΑ, απ' όπου επέστρεψαν στη συνέχεια μέσω της οδού Εγνατία προς το Πολυτεχνείο.

Κλείσιμο
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων από νωρίς το απόγευμα.

Έκαψαν αμερικανική σημαία τραγουδώντας «Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Μπροστά  από το Αμερικανικό Προξενείο οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολκά μία αμερικάνικη σημαία.

Παράλληλα, τραγουδώντας το  "Πότε θα κάνει ξαστεριά" κι έκαψαν συμβολικά και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Thestival.gr Κάψιμο σημαίας



Φοιτητές καίνε σημαίες ΕΕ και ΗΠΑ - Voria.gr


4624241
4624242
4624247_2
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr , voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης