Σπείρα διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στη βόρεια Ελλάδα

Σπείρα διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στη βόρεια Ελλάδα

Σε επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες της Μακεδονίας και σκύλων εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 26 ως 63 χρόνων

xasis
Από τον Σεπτέμβριο του 2017 πλημμύριζε με χασίς την Δράμα, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Κοζάνη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας μια εγκληματική ομάδα που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας, οι οποίοι συνέλαβαν οκτώ μέλη της μετά από πολύμηνες έρευνες.

Σε μια άψογα οργανωμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες της Μακεδονίας και σκύλων εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 26 ως 63 χρόνων, μεταξύ των οποίων και ένας από τους «υπαρχηγούς» της οργάνωσης. Άλλοι δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες ηλικίας 30 ως 59 χρόνων, τρεις από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε φυλακές επειδή είχαν συλληφθεί στο παρελθόν με περισσότερα από 67 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 13 δενδρύλλια, έχουν ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Ανάμεσά τους είναι ο «αρχηγός» και ένας από τους «υπαρχηγούς» του κυκλώματος. Ως επικεφαλής και ιθύνων νους φέρεται ένας 35χρονος αλλοδαπός με άμεσους συνεργάτες έναν 32χρονο Έλληνα και έναν 26χρονο αλλοδαπό. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν ρόλους για την προμήθεια, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την παραλαβή και μεταφορά των χρημάτων που προέρχονταν από τις πωλήσεις. Οι συνεννοήσεις τους γίνονταν με κινητά «φαντάσματα», που άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και χρησιμοποιούσαν συνθηματικές κωδικές λέξεις.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια και τα οχήματα των δραστών, κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 634,7 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, δυο tablet, 6.590 ευρώ, πλήθος κινητών, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης