Ιδιωτικά πανεπιστήμια προτείνουν οι ΑΝΕΛ

Ιδιωτικά πανεπιστήμια προτείνουν οι ΑΝΕΛ

Αναλυτικά η πρότασή τους

classroom-1699745_1920
Την ίδρυση Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα έχουν υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν, υπό μορφή υποτροφίας το 15% των θέσεων τους σε επιλαχόντες φοιτητές των δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης θα προβλέπεται δυνατότητα σύμπραξης με τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Τα Ιδρύματα αυτά, αφενός μεν θα τελούν σε διοικητική, οικονομική και υπηρεσιακή αυτοτέλεια, αφετέρου όμως θα βρίσκονται υπό την εποπτεία του Κράτους για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου σπουδών με τήρηση αντίστοιχων προδιαγραφών.Οπως τονίζουν οι ΑΝΕΛ στην αιτιολογική έκθεση με τον τρόπο αυτό, επιδιώκεται ο περιορισμός της φυγής σπουδαστών στην αλλοδαπή και της παραμονής τους στη χώρα με πλείστες ωφέλειες τόσο για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όσο και για την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού σε σχέση με το κόστος σπουδών των προστατευομένων τέκνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης