Απίστευτο! Η Εφορία επέβαλε τέλος επιτηδεύματος σε σχολικό συνεταιρισμό

sxolikos-sineterismos

Οι μαθητές από την Όλυνθο Χαλκιδικής συγκέντρωσαν λίγα περισσότερα από 100 ευρώ, έβαλαν τα χρήματα στην τράπεζα και η εφορία χωρίς να λάβει υπόψη ότι επρόκειτο για μαθητικό συνεταιρισμό επέβαλε τέλος επιτηδεύματος 800 ευρώ!

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γραφειοκρατικού και φορολογικού παραλογισμού έγιναν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου στην Όλυνθο Χαλκιδικής, αφού η εξαιρετική προσπάθεια δημιουργίας σχολικού συνεταιρισμού πριν ένα χρόνο ακριβώς ολοκληρώθηκε με «λουκέτο» μετά την παρεμβολή της εφορίας στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βασίλης Μισαηλίδης, «προχωρήσαμε στη δημιουργία του σχολικού συνεταιρισμού με την επωνυμία το Περιβόλι, προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία την επιχειρηματικότητα».

Ως εδώ όλα πήγαιναν καλά για το σχολείο και τον συνεταιρισμό του, που διέθετε καταστατικό, πραγματοποιούσε γενικές συνελεύσεις και ό,τι άλλο προέβλεπε ένας κανονικός συνεταιρισμός.

Ωστόσο, η νομοθεσία για τους σχολικούς συνεταιρισμούς που υπάρχει από το 1997, προβλέπει ότι ο ταμίας του συνεταιρισμού δεν μπορεί να έχει στα χέρια του πάνω από 30.000 δραχμές ήτοι 100 ευρώ περίπου με τα σημερινά δεδομένα, όπως τα υπολόγισαν στο δημοτικό σχολείο Ολύνθου.

Όπως εξηγεί ο κ. Μισαηλίδης, «επειδή τα χρήματα ξεπέρασαν τα 100 ευρώ, αποφασίσαμε να ανοίξουμε λογαριασμό στην τράπεζα ώστε να τα καταθέσουμε, ωστόσο τα παιδιά δεν είχαν ΑΦΜ και χρησιμοποίησα το δικό μου».

Με την εμφάνιση του συνεταιρισμού στο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε και στην Εφορία, που όπως αποδείχθηκε κατέταξε τον σχολικό συνεταιρισμό στην κατηγορία των κανονικών συνεταιρισμών, χωρίς να ληφθεί υπ' όψη ότι επρόκειτο για σχολικό.

Το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη μόνο την λέξη «Συνεταιρισμός» σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011 επέβαλε τέλος επιτηδεύματος 800 € στον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ» το οποίο έγινε γνωστό στο σχολείο με την συμπλήρωση της Φορολογικής Δήλωσης του Συνεταιρισμού για το οικονομικό έτος 2017.

Ως εκ τούτου ο συνεταιρισμός του σχολείου έκλεισε λίγο πριν ολοκληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, με το χρέος του τέλους επιτηδεύματος να «τρέχει» και να αναζητούνται χορηγίες από το εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να εξοφληθεί.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

S

κι όμως, τα παιδιά πήραν το πολυτιμότερο μάθημα για το επιχειρείν στην Ελλάδα: «ξεχάστε το, κανονίστε να πάτε σε καμιά κανονική χώρα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας». Reality check...

Ίωνας 1890

Τι είμαστε ? Τίποτα κατσαπλιάδες?

123

YUNANISTAN BORDEL

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ

στους φοροφυγάδες μαθητές. Αν από τώρα μάθουν στη λαμογιά, αύριο θα κάνουν χειρότερα. Μετά πως θα πληρωθούμε οι νομοταγείς δουλευταράδες ΔΥ που μόνο εμείς πληρώνουμε εφορία και πληρωνόμαστε με ψίχουλα σε σχέση με το τεράστιο έργο μας?

μαθημα

για τους μαθητές.. Αυτή ειναι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και η αντιμετώπισ'η της από το κράτος και το δημόσιο κηφηναριό. Το πιο σπουδαίο τους μάθημα ήταν αυτό. Δηλαδή, πριν ακόμη πάρεις κεφάλι, το κράτος σε κλείνει από κεκτημένη ταχύτητα....

marina

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ...... ΒΑΛΕ ΦΟΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ!!!!! ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Αλήτες

αριστεροί

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης