Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 400 γεωργικής αφανίστηκαν από τις φλόγες, οι οποίες, λόγω των ανέμων, συνεχώς βρίσκονταν σε αναζωπύρωση...

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κερατέα και Θυμάρι
Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 400 γεωργικής αφανίστηκαν από τις φλόγες, οι οποίες, λόγω των ανέμων, συνεχώς βρίσκονταν σε αναζωπύρωση με αποτέλεσμα να χρειασθεί η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με πυροσβέστες από Χανιά και Ηράκλειο.

Αυτή την ώρα, στην πληγείσα περιοχή βρίσκονται 8 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Χρήστος Μπουραντάς, «η φωτιά ελέγχεται πλήρως, αλλά δυστυχώς δεν ελέγχονται εκείνοι που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον».

Ένα άτομο συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια στο πλαίσιο των ερευνών από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς, όπως δήλωσε ο κ. Μπουραντάς.

Την ώρα που η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη λόγω των ανέμων στο φαράγγι και στην περιοχή Ρουσοσπιτίου, εκδηλώθηκε δεύτερη φωτιά ανάμεσα στο Σπήλι και το Γερακάρι, η οποία αφού κατέκαψε 500 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, αργά χθες το βράδυ, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Κλείσιμο

Αναστάτωση δημιουργήθηκε στους πολίτες του Ρεθύμνου, όταν οι καπνοί λόγω των νότιων ανέμων σχεδόν κάλυψε την πόλη και δημιουργήθηκε πέρα της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, η εντύπωση πως η φωτιά βρήκε διέξοδο από την περιοχή Καστελλάκια που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.

Οι περισσότεροι κάτοικοι στο Ρουσοσπίτι, διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε στο φαράγγι ούτε στο χωριό πυροσβεστικοί κρουνοί με αποτέλεσμα όταν ξεκίνησε η φωτιά να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης