Ρόδος: Ελεύθερος ο Νορβηγός που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ρόδος: Ελεύθερος ο Νορβηγός που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε ο Εισαγγελέας, έως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο θα αποφανθεί για το αν τελικά θα εκδοθεί στη Νορβηγία

rodos
Με περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες ελεύθερος ο 50χρονος από τη Νορβηγία, ο οποίος διώκεται για υπόθεση πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με διεθνές ένταλμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ροδιακής  ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, ο Νορβηγός συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα.Ο 50χρονος Νορβηγός, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του Εύη Αρνιθενού, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου και τόνισε ότι δεν συναινεί στην έκδοσή του. Καθώς η ποινή που του έχει επιβληθεί για τις πράξεις που κατηγορείται είναι 130 ημέρες φυλάκιση, ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο θα αποφανθεί για το αν τελικά θα εκδοθεί ή όχι στη Νορβηγία.
Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος Νορβηγός αναζητούνταν, σύμφωνα με έγγραφο των αρχών της χώρας του, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για κατοχή φωτο-βιντεοληπτικού υλικού με πορνογραφικές παραστάσεις σεξουαλικής κακοποίησης-συμμετοχής ανήλικων.

Πηγή: Ροδιακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης