Folli Follie: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία εταιρείας και διοίκησης με δικαστική απόφαση

Folli Follie: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία εταιρείας και διοίκησης με δικαστική απόφαση

Στο Πρωτοδικείο προσέφυγαν τρεις επενδυτές και μία εταιρεία καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli Follie ζητώντας άδεια συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων έως του ποσού των 160.000 ευρώ - Απόφαση «πιλότος» και για άλλες τυχόν προσφυγές

follie-follie_main01
Απόφαση – σταθμό έλαβε το πρωτοδικείο Αθηνών καθώς έκανε δεκτή την αίτηση τριών επενδυτών και μιας αλλοδαπής εταιρείας για συντηρητική κατάσχεση – μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. κατά της Folli – Follie και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Ειδικότερα, τρία φυσικά πρόσωπα, καθώς επίσης και μία ξένη εταιρεία, στρέφονται κατά της Folli Follie και έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου, ζητώντας να τους χορηγηθεί άδεια συντηρητικής κατάσχεσης μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι υπέστησαν τη ζημιά αυτή μέσω των θέσεων που είχαν από επενδύσεις σε μετοχές και παράγωγα της Folli Follie.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν, ενώ κατά τη σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας για να δοθεί νέα αναβολή.

Οι προσφεύγοντες είναι οι:

Παντελής Τσίτος
Αλέξανδρος Τσίτος
Κλείσιμο
Βασίλειος Ζωναράς

Η εδρεύουσα στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (Republic of Marshall Islands) αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DRUMS FINANCE INC.»

Στρέφονται δε κατά των:

Της εδρεύουσας στον Άγιο Στέφανο Αττικής (23ο χλμ ΕΟ Αθηνών – Λαμίας) ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα
-Δημητρίου Κουτσολιούτσου
-Γεωργίου Κουτσολιούτσου
-Αικατερίνης Κουτσολιούτσου
-Φραγκίσκου Γρατσώνη
-Ειρήνης Νιώτη

Μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζεται ότι:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν γνωρίζαμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Ομίλου της 1ης καθής (σ.σ. δηλαδή της Folli Follie), δεν θα είχαμε προβεί στις ανωτέρω τοποθετήσεις μας στη μετοχή της, την οποία θεωρούσαμε ως από τις πλέον αξιόπιστες μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, αλλά θα είχαμε προβεί σε επένδυση σε άλλους τίτλους αποδεδειγμένης φερεγγυότητας και δεν θα είχαμε ζημιωθεί. Για την επενδυτική μας απόφαση να αγοράσουμε μετοχές και συμβόλαια επί της μετοχής της 1ης καθής εταιρίας και να μην προβούμε σε πωλήσεις αυτών, πεισθήκαμε από τις (ψευδείς, όπως αποδείχθηκε) δηλώσεις των καθών, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν ότι ο Όμιλος είχε παρουσιάσει ψευδείς οικονομικές καταστάσεις και ότι είχε εξαιρετικά μειωμένη ρευστότητα, με δηλώσεις τους στον τύπο διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου, αν δε δεν είχε ξεκινήσει (έστω καθυστερημένα) τη σχετική έρευνα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εάν δεν είχε ξεκινήσει η Εισαγγελική Έρευνα, θα βρισκόμασταν ακόμη στο σκοτάδι.Σύμφωνα με τα ανωτέρω ιστορούμενα περιστατικά οι καθών με τις αναλυτικά αναφερθείσες πράξεις και παραλείψεις τους, οι οποίες συνιστούν κατά τον ΑΚ αδικοπραξίες (914 επ ΑΚ), μας ζημίωσαν από δόλο, τον με 1ο για το ποσό των 37.538,78 €, τον 2ο για το ποσό των 2.727,60 €, τον τρίτο για το ποσό των 5.430,00 € και την τέταρτη για το ποσό των 32.855,50 € (συνολική ζημία όλων μας 78.551,88 €).

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης