Χειρουργήθηκε στο Λονδίνο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος - Για δεύτερη φορά τον χτύπησε ο καρκίνος

Χειρουργήθηκε στο Λονδίνο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος - Για δεύτερη φορά τον χτύπησε ο καρκίνος

Οι γιατροί αφαίρεσαν από το ήπαρ του ιεράρχη δύο μικρούς όγκους - Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι γιατρο, αναρρώνει ο αρχιεπίσκοπος - Πριν λίγο καιρό ο κκ Χρυσόστομος είχε υποβληθεί και σε εγχείρηση στο παχύ έντερο, από το οποίο αφαιρέθηκε όγκος και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία

cyprus_archbishop_chrysostomos
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Λονδίνο η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ο Μακαριότατος μπήκε στο χειρουργείο κεντρικής κλινικής της βρετανικής πρωτεύουσας λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα ώστε να αφαιρεθούν με λαπαροσκοπική επέμβαση δύο μικροί όγκοι από το συκώτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση της επέμβασης και το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου αναφέρει πως πλέον αναρρώνει στην κλινική. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε υποβληθεί πριν λίγο καιρό και σε εγχείρηση στο παχύ έντερο, από το οποίο αφαιρέθηκε όγκος και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Μίλησε ό ίδιος για την ασθένεια του αναφέροντας πως από τότε που διαγνώστηκε προσπαθεί να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες της Εκκλησίας έτσι ώστε αν «φύγει» να μην αφήσει πίσω του το χάος που είχε βρει ο ίδιος όταν ανέλαβε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο οποίος αναρρώνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινικής μετά από την επέμβαση στο συκώτι, αναμένεται να επιστρέψει αύριο στο θάλαμό του στη London Clinic. 
Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνεται καλά και κατά τις επόμενες επτά ημέρες αναμένεται σταθερή ανάκαμψη της υγείας του.
Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα αναφέρει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου στις 16 Οκτωβρίου 2018 υπό τη φροντίδα του καθηγητή Long Jiao και του καθηγητή Πάρη Τέκκη».
Έχει υποβληθεί, προστίθεται, σε επιτυχή τρίωρη ρομποτικά υποβοηθούμενη αριστερή ηπατεκτομή και τμηματεκτομή στον δεξιό λοβό του ήπατος (μεταστεκτομή) για δύο μικρές μεταστάσεις. Επιτόπια εύκαμπτη σιγμοειδοσκόπηση κατέδειξε ένα μικρό πολύποδα πάνω από την αναστόμωση, ο οποίος αφαιρέθηκε.
Οπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει ξυπνήσει και αισθάνεται καλά. Βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κλινική του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει για χρονική περίοδο 48 ωρών. Ακολούθως, θα επιστρέψει στο δωμάτιο του αύριο και αναμένεται σταθερή ανάκαμψη κατά τις επόμενες επτά ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης