Ενταση στη Φιλοσοφική - Δεν αποχωρεί ο Ρουβίκωνας

Ενταση στη Φιλοσοφική - Δεν αποχωρεί ο Ρουβίκωνας

Το προσωπικό της Σχολής σχημάτισε ανθρώπινη αλυσίδα για να τους σταματήσει από το να ανοίξουν το «γραφείο» τους - Οι φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα δεν αποχωρούν, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο

rouv_arthroos2
Ενταση επικρατεί εδώ και ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την προσπάθεια καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων να εμποδίσουν μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το εκεί «γραφείο» τους. Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να περάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Εκτοτε επικρατεί ένταση στο σημείο και μάλιστα νωρίτερα υπήρξαν και σπρωξίματα καθώς δεν υποχωρούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι νεαροί. Οπως αποκάλυψε η κ. Φουντοπούλου, πρόεδρος του τμήματος ΦΠΨ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι νεαροί είναι όλοι φοιτητές της Φιλοσοφικής που έχουν προσχωρήσει στον Ρουβίκωνα.

Δείτε τη φωτογραφία από την ανθρώπινη αλυσίδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κοσμητεία της σχολής:
panepistimio


Τον χώρο 516 είχε καταλάβει την περασμένη Τετάρτη ο Ρουβίκωνας προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Τότε, μάλιστα, η αναρχική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμη στο εν λόγω «γραφείο» κάθε Τετάρτη από τις 10 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Κλείσιμο


Είχαν, δε, προχωρήσει και σε φωτογράφιση μπροστά από το χώρο που είχαν καταλάβει είχαν διαμηνύσει ότι «ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».



«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταλήγει με τη φράση «ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης