Πανεπιστημιακοί έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

Πανεπιστημιακοί έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

Σχημάτισαν αλυσίδα και εμπόδισαν τα  μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν στο χώρο «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

pan_arthro
Στην «έξωση» του Ρουβίκωνα από το γραφείο που είχε καταλάβει στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ακαδημαϊκοί, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Μάλιστα οι πανεπιστημιακοί  το πρωί σχημάτισαν αλυσίδα στη Σχολή στην προσπάθεια να εμποδίσουν τα  μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν στο χώρο.

Η Κοσμητεία της σχολής δημοσιοποίησε και σχετικές φωτογραφίες.

panepistimio


Τον χώρο 516 είχε καταλάβει την περασμένη Τετάρτη ο Ρουβίκωνας προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Τότε, μάλιστα, η αναρχική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμη στο εν λόγω «γραφείο» κάθε Τετάρτη από τις 10 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Κλείσιμο


Είχαν, δε, προχωρήσει και σε φωτογράφιση μπροστά από το χώρο που είχαν καταλάβει είχαν διαμηνύσει ότι «ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».



«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταλήγει με τη φράση «ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης