Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τον θάνατο των 11 μεταναστών στην Καβάλα

kavalaaaaaaaa

Η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

ΤηΣυγκλονισμένη δηλώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετά την είδηση του θανάτου 11 μεταναστών στην Καβάλα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη γι’ αυτά τα φοβερά νέα, σε μια περιοχή όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία, «περισσότεροι από 12.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τα βορειοανατολικά ελληνικά σύνορα μέχρι στιγμής το 2018, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις αφίξεις που σημειώθηκαν το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Υ.Α. Τουλάχιστον 40 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέσα στο 2018, με σχεδόν τους μισούς να οφείλονται σε πνιγμό στα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου». Και προσθέτει: «Αυτοί οι φρικτοί θάνατοι συνδέονται με τους ευρύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο έλεος των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάστασή τους».

Τέλος, η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

νασος

Μεταναστόδρομοι: μία επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας. Όπως υπάρχουν λεωφορειόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και σε ένα νέο, γενναίο και ριζοσπαστικό μέτρο. Προτείνω την κατασκευή μεταναστοδρόμων, κατά μήκος του οδικού μας δικτύου, από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη, και από εκεί μέχρι την Αθήνα. Κάποιος φίλος πιο πριν λέει να απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών κατά μήκος του οδικού δικτύου, για να είναι ασφαλείς κατά τις μετακινήσεις τους οι λαθραίως εισερχόμενοι που μας έκαναν την τιμή να προτιμήσουν την χώρα μας ως τόπο προορισμού. Βεβαίως, συμφωνώ, αυτή είναι η απολύτως ενδεδειγμένη λύση για αυτό το πρόβλημα. Όμως υπάρχει ένα μικρό αγκαθάκι, η απαγόρευση αυτή, θα δώσει λαβή για κάθε είδους αρνητικά σχόλια στους ξενοφοβικούς, ακροδεξιούς, φασίστες-ρατσιστές, οι οποίοι θα αρχίσουν να επινοούν πλείστες όσες δήθεν και πλασματικές δυσκολίες για διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους και θα αρχίσουν,κατά την προσφιλή συνήθειά τους, να κατηγορούν τους ταλαίπωρους 17χρονους που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες. Προτείνω λοιπόν την κατασκευή μεταναστοδρόμων, ως μόνη ασφαλή και κυρίως επιτακτική λύση. Επιπροσθέτως, οι δρόμοι αυτοί θα πρέπει να παρέχουν καλό και γρήγορο γουάι-φάι ώστε τα ταξικά μας αδέλφια να μπορούν να ενημερώνουν αμέσως τους φίλους τους πως έφθασαν, και να τους προσκαλούν και εκείνους να μπουκάρ… εεε, συγγνώμη, να μας προτιμήσουν. Ακόμη, σταθμούς με γεύματα χαλάλ (ΔΩΡΕΑΝ, εννοείται) κάθε 100 χλμ. Επίσης, σε κάθε εισερχόμενο, να δίδεται έντυπο με οδηγίες και χάρτες για επενδυτές, με ειδικές επισημάνσεις για τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές όπως Ομόνοια, Φιλοπάππου, Πλ. Κάνιγγος, κέντρο Αθήνας κλπ. Εννοείται πως στα σύνορα, πρέπει να ανοίξουμε κόκκινο χαλί για να υποδεχόμαστε τα ταξικά μας αδέλφια, καθώς επίσης και κατά την αποβίβασή τους, σε επιλεγμένα διαμερίσματα, που θα τα πάρουμε από Έλληνες αναξιοπαθούντες, και εκεί πρέπει να υπάρχουν κόκκινα χαλιά. Και για να έλθουμε επιτέλους και στο φλέγον θέμα, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάψει αυτή η κοροιδία με τα 400 ευρώ μηνιαίως, το ποσόν αυτό δεν τιμά την φιλοξενία και την φιλανθρωπία μας. Πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί αύξηση στα αδέλφια μας, και προτείνω επίσης από ένα δίπλωμα Πανεπιστημίου στον καθένα, με απονομή προσωπικά από τον 44χρονο καταληψία στο Μέγαρο Μαξίμου. Μόνον έτσι θα δείξουμε σε όλον τον κόσμο πως δεν είμαστε ξενοφοβικοί και θα δώσουμε το έναυσμα σε εκατοντάδες εκατομμύρια Αφροασιατών να μας προτιμήσουν και αυτοί στο μέλλον. Κάτω ο ρατσισμός και η ξενοφοβία!!!

Α.Κ.

H μόνη λύση είναι να βάλετε πτήσεις τσάρτερ από Μπαγκλαντές , Πακιστάν , Αφγανιστάν , Νιγηρία , Σομαλία και λοιπές ισλαμικές χώρες προς την ΕΕ, Αυστραλία , Καναδά, ΗΠΑ . Φυσικά χωρίς εισιτήριο .

nick

Ύπατη συμμορία.

93%... Έτσι βεντούζα, βεντούζα

Η αναλογία νεκρών ζωντανών είναι 1:15.000

Ύπατη νεοταξική παπάτζα

Τη λένε ρε τα ζώα στην ύπατη παπάτζα; Έβαλε ο άλλως 11 άτομα σε ένα Βανάκι και έτρεχε στην παλιά εθνική οδό και το μόνο που λένε είναι να έχουνε ασφαλή περάσματα? Εννοείτε ότι δεν θα κρατήσει το βανακι με τόσο βάρος. Η υπέρτατη ύπατη ξευτίλα για λαθραίους τσιμουδιά, βαφτίσανε τα κάρβουνα πρόσφυγες. Τέλειωσε η Ελλάδα με αυτούς τους νεοταξιτες που μπλέξαμε.

SDC

Σε λίγο θα μας πούνε να βάλουμε αεροπλάνα να τους φέρουμε και να μας αυτοκτονήσουν σαν λαό μια ώρα αρχύτερα. Άλλα τι περιμένεις από τους αγαπημένους μαθητές του Ρότσιλντ και Σορος, τον Τσίπρα και Ζάεφ.

θα καητε προδοτικα καθαρματα

για το ματι τι ειπε η υπατη αρμοστεια? ο θανατος σας θα ειναι αργος και βασανιστικος αφου δειτε τους δικους σας ανθρωπους να πεθαινουν αλητες προδοτες....

Βασίλης

Μίλησαν οι ηθικοί αυτουργοί.

Συριζάκιας

Δίνουμε υπόσχεση στην Ύπατη Αρμοστεία, ότι θα βρούμε σύντομα ασφαλές πέρασμα για όλους τους μετανάστες, ξεκινώντας από το γκρέμισμα του φράχτη της ντροπής στον Έβρο και την επισκευή του κακού μας οδικού δικτύου με ταυτόχρονη απαγόρευση της κυκλοφορίας στα φορτηγά, ώστε τα φορτηγά με τους μετανάστες να κινούνται άνετα και με ασφάλεια. Θα πάψουν έτσι κάποιοι να τους αποκαλούν λαθρομετανάστες, αφού όλοι θα μπαίνουν και θα κινούνται νόμιμα. Όσο για τον φορτηγατζή που τους δολοφόνησε, το λόγο έχει η δικαιοσύνη και οι μαχητικοί αλληλέγγυοι σύντροφοί μας.

Yes sure.

Καλό , γέλασα. Α και που είσαι, Ο διακινητής έφυγε από την πορεία και έπεσε πάνω στο φορτηγό και όχι το φορτηγό στον διακινητή.

Α.Κ.

Σύντροφε , οι δωρεάν πτήσεις τσάρτερ για τους φτωχούς και κυνηγημένους μετανάστες είναι πλέον ανθρωπιστική λύση .

Δημητράκης

Μη τους βάζεις ιδέες γιατί οι διαταραγμένοι ''αλληλέγγυοι'' μπορεί να καίνε όσους Ελληνες φορτηγατζήδες συναντούν.Σάμπως τους περιορίζει κάποιος ή τους κοστίζει τίποτα;

Λυπούνται ποιοι ακριβώς???

Λυπούνται οι ίδιοι αυτοί που τους προσκαλούν εσκεμμένα στην Ευρώπη? Αυτοί που θησαυρίζουν μέσω των ΜΚΟ από τις μετακινήσεις αυτές? Να βγάλουν το σκασμό και να σταματήσουν την δήθεν λύπηση!

Makis Thess

Προσοχη στα καλσον σας εσεις εκει στην Υπατη Αρμοστεια.......Α και να μην ξεχασω παρτε και μερικους στα σπιτια σας ολοι εσεις οι πονοψυχοι....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης