Την αποχώρηση Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητά η Κοσμητεία της Σχολής

Την αποχώρηση Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητά η Κοσμητεία της Σχολής

Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου - Σκοπεύει να  προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου

rouvikwnas_filosofiki_2
Να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της, προσφεύγοντας στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου, αποφάσισε η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, με αφορμή την κατάληψη χώρου της Σχολής από μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας»

Η οργάνωση «Ρουβίκωνας», με ανακοίνωση που έκανε έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Από την πλευρά της η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη και με ομόφωνη απόφαση ανακοίνωσε τα εξής:

«Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης "Ρουβίκωνας" προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.

Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της. Αποφασίζει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια».

Δείτε βίντεο: Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε στη Φιλοσοφική
Κλείσιμο
Ρουβίκωνας: Ήρθαμε για να μείνουμε στη Φιλοσοφική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης