Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο «λαθρομετανάστης»

foto-elme-1

Επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να αναφερθεί σε ορισμούς

Αμετανόητος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού παρά τη δημόσια αποδοκιμασία από το υπ. Παιδείας.

Ο Αποστόλης Βαρελτζής, που ήταν και ο εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, μιλώντας στο Έθνος χαρακτήρισε «θολοκουλτουριάρηδες» όσους αντέδρασαν και εμφανίστηκε να αδιαφορεί για την έγγραφη σύσταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μη χρησιμοποιείται ο μειωτικός της προσωπικότητα του ατόμου όρος «λαθρομετανάστης».

Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς. «Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους προσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.

Το υπ. Παιδείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» από την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Υπενθυμίζει δε στους εμπνευστές της, μέλη της παράταξης ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

ΣΧΟΛΙΑ (109)

καρλ

Αν δεν είναι μειωτικός για την προσωπικότητα ο όρος γιατί τότε οι κύριοι της ΔΑΚΕ κόπτονται τόσο για τη χρήση του; Αυτοί δεν είναι που τονίζουν την παράνομη πράξη του μετανάστη να περάσει τα σύνορα χωρίς χαρτιά με σκοπό να στρέψουν το μαθητή εναντίον του; Μήπως θα μας πουν ότι είναι και τιμητικός ο όρος; Είναι γελοία τα επιχειρήματα του φασίστα εκπαιδευτικού που προσπαθεί να το παραστήσει νομιμόφρων και δημοκράτης. Αν τιμούσε τα παντελόνια που φοράει ας έλεγε την πραγματική του άποψη στα ΜΜΕ και ας άφηνε τις δικαιολογίες. Θέλει το νησί καθαρό από ξένους φτωχοδιάβολους γιατί χαλάνε τον τουρισμό και τα μαγαζιά.

Ελίνα

Ο εκπαιδευτικός που τοποθετείται με μη νόμιμες διαδικασίες (ρουσφέτι) πως λέγεται; Λαθροεκπαιδευτικος;

Μπράβο

Στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που δεν μάσησε, είπε τα πράγματα με το όνομά τους και υποστήριξε το κείμενο. Το παν είναι να μην υποκύπτεις στην αριστερη τρομοκρατία και να μένεις στις απόψεις σου από την στιγμή που είναι ορθές και φυσιολογικές. Καμία ανοχή πλέον στην αριστερό φασισμο και την τρομοκρατία, την θολοκουλτούρα και τον ψευτοανθρωπισμό της τσέπης. Έχουμε άλλες απόψεις και είμαστε διαφορετικοί, ας σεβαστούν την διαφορετικότητα όπως πιπιλάνε συνέχεια και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας επιβάλουν τις δικές τους πέρα από κάθε λογική απόψεις!! τέλος άφθονο ξυδάκι!!

Σασουολος

Με την ίδια λογική οι λαθροδιακινητες είναι διακινητές προσφύγων και ως εκ τούτου νόμιμοι,σωστά;

Βil38

Ο όρος λαθρομετανάστης, δεν αναφέρεται στον άνθρωπο! Αναφέρεται στον τρόπο εισόδου. Εισήλθε στην επικράτεια ενός κράτους από μη νομοθετημενο σημείο εισόδου και χωρις τους νόμιμους τύπους (λαθρα-παρανομα). Απλά εν συντομία λαθρ(ο) μεταναστης.

Ντον

Γενικά,σε αυτή την συνδικαΛΗΣΤΗΚΗ κατάντια ( όπως έγινε και με την μη αποδοχή δωρεάς από το ίδρυμα Μποδοσάκη από ένα κλάδο του,την ΕΛΜΕ Μαγνησίας)υπάρχουν και φωνές λογικής που ΔΕΝ υπακούν στον κυβερνητικό αριστερό ΦΑΣΙΣΜΟ.

PSI

@Chris13 ... στούρνος φιλόσοφος, προσληφθείς εσχάτως & αξιοκρατικώς σε δομή φιλοξενίας ?

ελεος

Στην Ελλάδα του 2018 μην τυχόν και πεις τα πράγματα με το όνομά τους ειδικά όταν αφορούν λαθρομετανάστες (ουπς, συγγνώμη, πρόσφυγες εννοούσα!!), Ζακ κλπ, θα πέσουν να σε "φάνε" οι ΜΚΟ, ΛΟΑΤΚΙ και λοιποί αριστερούληδες...

Σταύρος

Τηλεοπτική μετάδοση προχθές:'Λαθροδιακινητές συνελήφθησαν στην τάδε πόλη που μετέφεραν ..πρόσφυγες και μετανάστες'!!! Μπράβο κύριε αντιπρόεδρε, όσοι δεν 'τα παίρνουν' είναι μαζί σας.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;;;; ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΧΙ;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hel0

Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς του Έλληνα χειριστή και των δύο Ρώσων επιβατών – Το ελικόπτερο απογειώθηκε, προσέκρουσε σε καλώδια, ακολούθησε έκρηξη και πτώση στο νερό

2
DEI_logariasmo1

Δεκάδες πελάτες της επιχείρησης δέχονται τηλέφωνα από δικηγορικά γραφεία για να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού – Τα τηλέφωνα αφορούν και σε ποσά που υπερβαίνουν μόλις τα 500 ευρώ

3