Μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος διασώθηκαν ανοικτά της Κύπρου

Μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος διασώθηκαν ανοικτά της Κύπρου

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας - Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων 17 άντρες, 1 γυναίκα και 3 παιδιά

aktofylaki1
Συνολικά 21 άτομα, 17 άνδρες, μία γυναίκα και τρία παιδιά που βρίσκονταν σε ακυβέρνητο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, κοντά στην Αμμόχωστο διασώθηκαν σήμερα από την Κυπριακή Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «σήμερα γύρω στις 09:32, το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, που αφορούσε μικρό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Νότια του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο».

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το δελτίο «το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας, χωρίς να απαιτηθεί η εκτέλεση επιχείρησης διάσωσης. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων 17 άντρες, 1 γυναίκα και 3 παιδιά». Τους τελευταίους μήνες είναι σχεδόν καθημερινές οι αφίξεις μεταναστών στα παράλια της Κύπρου. Πρόκειται κυρίως για Σύρους που φτάνουν στη Κύπρο από τη Τουρκία. Επίσης πολλοί φτάνουν με αεροπλάνα στα κατεχόμενα και από εκεί περνούν στις ελεύθερες περιοχές και ζητούν πολιτικό άσυλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης