Ρώσοι και Σλοβένοι έκαναν dolce vita στην Κρήτη με «κάρτες - κλώνους»

Ρώσοι και Σλοβένοι έκαναν dolce vita στην Κρήτη με «κάρτες - κλώνους»

Συνολικά 300.000 ευρώ ήταν τα κέρδη της σπείρας με τις πλαστές κάρτες

kr_09
Μέσα στην χλιδή ζούσε ένα ζευγάρι αλλοδαπών που έκαναν… μακράς διαρκείας διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο της Χερσονήσου με όλες τις πανάκριβες ανέσεις και κάνοντας εξίσου πανάκριβα ψώνια. Όμως, οι κάρτες που χρησιμοποιούσαν για να πληρώνουν δεν τους ανήκαν, αλλά ήταν «κλώνοι» που είχε κατασκευάσει ένα κύκλωμα κλέβοντας τους κωδικούς καρτών που είχαν εκδοθεί στο εξωτερικό!

Το οργανωμένο κύκλωμα απαρτιζόταν από πέντε Ρώσους και Σλοβένους ηλικίας από 24 ως και 38 χρόνων, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, που έφτασε στην εξάρθρωσή του λόγω της… πλεονεξίας που έδειξαν οι δυο τουρίστες, ένας 33χρονος και η 27χρονη φίλη του. Το ζευγάρι είχε αδυναμία στα ακριβά κοσμήματα και αγόρασαν 11 ρολόγια επώνυμων εταιρειών τα οποία έστειλαν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αττική όπου τα παρέλαβαν δύο συνεργοί τους.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι είχαν προκαλέσει ζημία ύψους 300.000 ευρώ πληρώνοντας από τον Αύγουστο με… ξένο πλαστικό χρήμα με όχι μια ή δυο αλλά 14 πλαστές πιστωτικές κάρτες, το ζευγάρι είχε αποχωρήσει από το ξενοδοχείο! Όμως, είχε κάνει και άλλη μια παραγγελία ρολογιών κι έτσι οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψη αυτού που θα τα έστελνε στην Αττική. Όταν εμφανίστηκε ένας 24χρονος Ρώσος για να τα παραλάβει, άνδρες του Τ.Α.Ε. του πέρασαν χειροπέδες.

Ο νεαρός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ζευγαριού και των δυο μελών της ομάδας που παρέλαβαν τα ρολόγια. Σε βάρος όλων ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες μέσω υπολογιστή σε βάρος επιχειρήσεων. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση των αλλοδαπών, που δεν αποκλείεται να είχε επεκταθεί και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης